PiCompany op 1 na beste coach van Nederland

17/03/2009 10:03

PiCompany

Utrecht, 17 maart 2008 - PiCompany, specialist in oplossingen en diensten op het gebied van performance management, leiderschap, competentieontwikkeling en (pre)selectie, is verkozen tot 1 na beste dienstverlener op het gebied van coaching en behoort daarmee tot de top aanbieders. Dit heeft onderzoek onder 641 p?-ers uitgewezen. Het onderzoek vormt de basis voor het Personeelbeleid Jaarboek 2009.

Aanbieders van coaching zijn doorgaans HR-dienstverleners die zich ook toeleggen op tal van andere diensten, bleek uit het onderzoek. PiCompany weet coaching kwalitatief hoogwaardig in de markt te zetten juist door de integratie van verschillende diensten en instrumenten. Dit blijkt uit de hoge waardering van de ondervraagden. 'Een professionele aanpak met zeer persoonlijke benadering', luidde het oordeel.

Coaching wordt in Personeelbeleid, het officiële orgaan van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP), omschreven als: het begeleiden van werknemers in of naar een functie die aansluit bij het streven naar een goede inzetbaarheid van het personeel. Hierbij is het verbeteren van prestaties en inzet het doel. PiCompany heeft in haar ontwikkeltrajecten precies de focus op die gedragsverandering met als doel de effectiviteit van een persoon binnen de organisatie te vergroten en prestaties te verbeteren.

Uit onderzoek is gebleken dat coaching zinvol en rendabel is omdat intensief aandacht wordt besteed aan het individu. Deelnemers aan een persoonlijk ontwikkeltraject worden zich bewust van effectief en ineffectief gedrag. Ze leren hoe hiermee om te gaan en krijgen de mogelijkheid individuele kwaliteiten en talenten verder te ontwikkelen. Dit draagt uiteindelijk bij aan betere prestaties en een grotere productiviteit.

Kort gezegd is persoonlijke ontwikkeling een bewustwordingsproces, dat medewerkers zelf in beweging brengt, ze leert te sturen op hun eigen gedrag zodat ze in staat worden gesteld hun doelstellingen binnen de organisatie te bereiken en betere prestaties te leveren.

Over PiCompany

PiCompany biedt oplossingen op het gebied van performance management, leiderschap, competentieontwikkeling en selectie. Door het implementeren van deze oplossingen helpt PiCompany bij het vormgeven van een blijvend resultaatgerichte organisatie door de ambitie van de organisatie te verbinden met de prestaties van medewerkers. De afgelopen 15 jaar heeft PiCompany gewerkt voor een grote diversiteit aan organisaties in zowel de profit als non-profit sector.

PiCompany is opgericht in 1994 in Arnhem onder de naam PiMedia. Oprichters Peter van der Bel en Martijn van der Woude stonden aan de basis van de organisatie. Hun idee was om Assessment Center technieken te implementeren in organisaties, en zo managers effectievere managers te maken. Het 360 graden feedbackinstrument Reflector was het eerste product. Met dit product, en vele HR-producten en diensten die volgden, is PiCompany inmiddels leidend geworden.





http://www.picompany.nl