Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 17-03-2009

Inbrekerswerktuigen

BREUKELEN In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 maart werden drie mannen aangehouden.

Rond 01.40 uur controleerden agenten een auto met drie inzittenden op de Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen. In de auto zaten drie jongemannen, twee van 19 jaar en afkomstig uit Vianen en Hagestein en één van 20 jaar uit Vianen. De twee jongemannen uit Vianen konden zich niet legitimeren. In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuigen aan. Daarop werd het drietal aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het inbrekersgereedschap werd in beslag genomen. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal jas

WOERDEN Drie jongemannen werden op maandagavond 16 maart aangehouden voor de diefstal van een jas.

Rond 19.10 uur kreeg de politie de melding dat er een jas uit een horecagelegenheid aan de Wilhelminaweg was gestolen. Agenten gingen ter plaatse en spraken met een 53-jarige man uit Woerden. Hij vertelde zijn jas in de gelegenheid te hebben opgehangen en dat hij terwijl hij aan het biljarten was, dat drie jongemannen bij de jassen waren geweest, verder niemand. Het drietal zou naar een andere horecagelegenheid zijn gegaan.

Terwijl agenten daar naartoe liepen, zagen zij de jas in een steeg liggen. Alleen het geld was eruit verdwenen. In de horecagelegenheid bevonden zich inderdaad de drie verdachten, jongemannen van 19, 20 en
22 jaar allen uit Woerden. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bommelding

WOERDEN Op maandag 16 maart werd het gebouw van de Kamer van Koophandel ontruimd na een bommelding.

Rond 09.25 uur kwam bij de Kamer van Koophandel aan de Watermolenlaan een bommelding binnen. De melding werd serieus opgepakt, waarna de medewerkers het pand moesten verlaten. Bij onderzoek van het pand werd niets verdachts aangetroffen. Rond 11.20 uur mocht het personeel weer terugkeren. De politie zet het onderzoek naar de herkomst van de melding voort.