Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 17-03-2009

Aanrijding met materiële schade

SMILDE Maandagmiddag heeft op de Rijksweg een aanrijding met materiële schade plaatsgevonden. Een 51-jarige automobilist uit Hoogersmilde reed over de Rijksweg in de richting van Smilde en wilde linksaf slaan om een oprit in te rijden. De 51-jarige automobilist stond daardoor met de neus gedeeltelijk op de andere rijbaan. Een 32-jarige automobilist uit Smilde kwam vanuit de tegenovergestelde richting en moest naar rechts uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De man uit Smilde botste hierdoor tegen een drempel, raakte de controle kwijt over zijn auto en kwam tegen een boom tot stilstand. Niemand raakte gewond. De auto van de automobilist uit Smilde raakte zwaar beschadigd. (09-019155)

Motorfiets onderuit

ASSEN Maandagmiddag is een 46-jarige motorrijder uit Assen onderuit gegaan op de Hildegard van Bingenweg. De man reed vanaf de Hildegard van Bingenrotonde de Hildegard van Bingenweg op en zijn motor schoof ineens weg. Het lukte de man niet meer om zijn motor onder controle te krijgen en hij kwam ten val. De man raakte niet gewond. De motorfiets moest worden afgesleept. (09-019165)

Frontale aanrijding met vrachtauto

ZWEELOO In de nacht van maandag op dinsdag heeft op de N381 een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtauto. Een 53-jarige automobilist uit Assen reed in zijn bestelauto over de N381 richting Emmen. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oude Pekela met zijn combinatie gereden. Door nog onbekende oorzaak is de bestelauto op de verkeerde weghelft terecht gekomen. De vrachtwagenchauffeur moest uitwijken en er ontstond een aanrijding. Door de aanrijding schaarde de vrachtwagencombinatie en deze belandde op de zijkant nabij een talud. De lading bestond uit ongeveer 30 ton meel. Nadat de gehele weg was afgesloten, kon de brandweer de automobilist uit zijn auto knippen. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Groningen. De vrachtwagenchauffeur raakte licht gewond en werd naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. Door dit ongeval en de bijkomende bergingswerkzaamheden is de N381 vanaf Westerbork afgezet. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de weg weer vrij wordt gegeven. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. (09-019227)

Alcomobilist aangehouden

COEVORDEN De politie heeft maandagmiddag een 32-jarige automobilist uit Oosterhesselen op de Monierweg aangehouden. Agenten zagen een personenauto rijden met een aanhangwagen op een rotonde van de Krimweg. Er viel iets van de aanhangwagen en de agenten zagen dat de lading los in de aanhangwagen lag. De automobilist werd daarom aan de kant gezet op de Monierweg. De bestuurder werd aangesproken en kreeg een bekeuring voor de losliggende lading. Omdat de automobilist naar alcohol rook, moest hij een blaastest ondergaan. De uitslag gaf aan dat de man alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde man 636 ug/l (1,4 promille). Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd. (09-019140)

Onverzekerd en geen rijbewijs

NIEUWLANDE De politie heeft maandagavond een 29-jarige man uit Leidschendam en een 32-jarige man uit Emmen aangehouden op de A37. Agenten zagen het tweetal rijden in een personenauto. Uit onderzoek bleek dat de auto niet was verzekerd en dat de eigenaar ook geen rijbewijs had. De auto werd aan de kant gezet en de twee inzittenden moesten mee naar het bureau om tekst en uitleg te geven. Na verhoor mochten de mannen het politiebureau verlaten. Ze kregen een bekeuring voor het niet kunnen aantonen dat de auto was verzekerd en het niet hebben van een rijbewijs. (09-019186)

Invordering rijbewijs

BUNNE De politie heeft maandagavond het rijbewijs van een 47-jarige automobilist uit Nijensleek ingevorderd op de Noordenveldweg. De snelheid van de automobilist was via een lasergun gemeten. De man reed na correctie 146 kilometer per uur. Op deze weg is 80 toegestaan. (09-019189)

Diefstal trailer met minikraan

NIEUW WEERDINGE In de nacht van maandag op dinsdag is van een perceel aan het Weerdingerkanaal ZZ een trailer met daarop een minikraan weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie heeft de zaak in behandeling. (09-019231)

Schuurbrand

COEVORDEN Maandagmiddag is een schuur aan de Prins Bernhardlaan in brand gevlogen. De brandweer heeft de brand geblust. Een 45-jarige man uit Coevorden werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De politie verricht onderzoek naar de oorzaak. Brandstichting wordt niet uitgesloten. (09-019119)

Politie Drenthe geeft blauw bloed
HOOGEVEEN Aanstaande dinsdag 17 maart vindt rond 16.30 uur de kick-off plaats van de operatie Blauw Bloed. Districtschef Gerda Dijksman neemt namens Politie Drenthe het stokje over van Politie Groningen om binnen ons korps collegas te werven als donor. De politie en de bloedbank Sanquin zijn allebei maatschappelijke organisaties. De politie wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. Het geven van bloed past binnen dit streven. Dinsdagmiddag zullen een paar collegas bloed gaan geven bij de nieuwe bloedbank (voormalig politiebureau) van Sanquin aan de Leeuweriklaan nummer 17.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.