Nuon

Nuon maakt ballenjongens bekend

17 mrt 2008 | Amsterdam Nuon maakt Officiële Nuon Ballenjongens (j/m) bekend

Sponsoring KNVB

De KNVB en Nuon hebben uit 16.000 gemotiveerde jongens en meiden de 64 Officiële Nuon Ballenjongens (j/m) geselecteerd voor het Nederlands elftal. Dit gebeurde afgelopen zaterdag tijdens de landelijke selectiedag in Zeist. De eerste wedstrijd waar de ballenjongens in actie komen, Nederland-Schotland, vindt plaats op 28 maart in de Amsterdamse Arena.

Onder leiding van Aron Winter en John van den Brom doorliepen 240 jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 16 jaar een selectieproces van praktische en theoretische voetbalonderdelen. Van penalty schieten en een snelheidstest tot een voetbalquiz en een partij 5 tegen 5. Bij de selectie van de ballenjongens is gelet op doorzettingsvermogen, sportiviteit, samenwerking en enthousiasme. Aron Winter leidt voetbalonderdeel tijdens landelijke selectiedag Nuon Ballenjongens

De Officiële Nuon Ballenjongens (j/m) worden ingezet tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden die Oranje speelt in aanloop naar het WK voetbal in 2010. Bij iedere wedstrijd die het Nederlands elftal speelt, zorgen 14 Nuon Ballenjongens (j/m) ervoor dat de ballen die uit gaan zo snel mogelijk weer terug gegooid worden, zodat het spel snel kan worden hervat. In totaal worden er dit seizoen 70 ballenjongens geselecteerd. Voordat de geselecteerde jongeren aan de slag gaan als ballenjongen ontvangen zij op de dag van de wedstrijd nog een speciale training van een profvoetballer.

De voorselectie: regionale selectiedagen

Om Officiële Nuon Ballenjongen (j/m) te worden schreven maar liefst 16.000 jongens en meisjes zich via de website www.nuonballenjongens.nl in voor een van de zes regionale selectiedagen. Deze vonden plaats in februari en maart 2009. Op basis van hun enthousiasme en spelinzicht zijn tijdens deze selectiedagen uiteindelijk 240 jongens en meisjes geselecteerd voor de landelijke selectiedag in Zeist.

Nuon en de KNVB

Voetbal neemt als volkssport nummer één in de Nederlandse samenleving een belangrijke plaats in. Nuon ondersteunt met name de maatschappelijke kant van deze sport. Zij betrekt actief jongeren bij voetbal door de werving en selectie van de Officiële Nuon Ballenjongens (j/m) voor het Nederlands elftal.

Over Nuon

Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers meer dan 3 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening.

Met een omzet van 6,1 miljard euro in 2008 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden.

Nuon heeft met ingang van 1 juli 2008 het bedrijf organisatorisch gesplitst in een netwerkbedrijf en een productie- en leveringsbedrijf. Sinds die datum functioneren beide ondernemingen operationeel zelfstandig onder een financiële holding en onder een gezamenlijke Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen.