Duizenden ouderen mailen Donner: "Pensioenen verlagen is diefstal".

17/03/2009 13:45

ANBO

Utrecht, 17 maart 2009

Duizenden ouderen mailen Donner: "Pensioenen verlagen is diefstal".

Duizenden gepensioneerden van ANBO -de grootste ouderenbond van Nederland en spreekbuis voor 400.000 senioren- hebben via e-mail hun kritiek geuit bij minister Donner op zijn herstelplan voor de pensioenfondsen.

"Veel pensioenen worden al niet geïndexeerd. Pensioenen verlagen is diefstal. Het is veel te vroeg om dat eind volgend jaar al te willen afdwingen". Dat laten veel gepensioneerden de minister van Sociale Zaken via het e-mailoffensief weten.

De boodschap van de gepensioneerden, die vandaag door ANBO bij de minister is bezorgd, is hard en duidelijk. "Het is schandalig gekort te worden op iets waarvoor je jaren verplicht hebt betaald. Dat is contractbreuk. Pensioen is uitgesteld loon. De overheid moet er van afblijven."

Veel gepensioneerden laten weten dat hun pensioen is opgebracht door premiebetaling van hardwerkende mensen. Anderen vrezen bij verlaging van het aanvullend pensioen de hypotheeklasten niet langer te kunnen betalen.

Minister Donner krijgt via het e-mailoffensief ook alternatieven aangereikt. De gepensioneerden laten hem weten dat de lage dekkingsgraad bij de pensioenfondsen en "zijn administratieve aanpak" vooral ook een probleem is dat voortkomt uit de geldende regels. "Het gaat om de lange termijn en dan is het onverstandig om over één nacht ijs te gaan als het even tegenzit. Alle gepensioneerden over één kam scheren is uit den boze; maatwerk is geboden."

Over ANBO

ANBO is de grootste onafhankelijke belangen- en emancipatieorganisatie voor senioren in Nederland, ongeacht geloofsovertuiging, levensbeschouwelijke, maatschappelijke of politieke opvatting. De seniorenbond is spreekbuis voor bijna 400.000 senioren en wil de zelfstandigheid en de keuzevrijheid van ouderen vergroten, onder meer op het gebied van wonen, werken, vrije tijd, zorg en inkomen. Bovendien geeft ANBO aan leden persoonlijk advies en informatie, en biedt het culturele, sportieve en recreatieve activiteiten en aanzienlijke kortingen. ANBO is lid van FNV, NPCF, Age Europe en AARP Global Network. Meer informatie is te vinden op www.anbo.nl





http://www.anbo.nl