Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veiligheid

Verkeersmaatregelen Leidschendam Centrum

Klik op de kaart voor een vergroting 17 maart 2009 - Het historische hart van Leidschendam, het Damcentrum, ondergaat tot ca. 2012 een grote opknapbeurt. Het wordt een levendig centrum waar het prima wonen, werken, winkelen en recreëren is. Voordat het zover is, vinden de komende twee jaar bouwwerkzaamheden op en rond het Damplein plaats. Op sommige plekken wijzigt tijdens de bouw de verkeersituatie.

Leidschendam Centrum wèl bereikbaar

Leidschendam Centrum en de winkels rond het Damplein blijven goed bereikbaar. Ook is aan voldoende parkeervoorziening gedacht. De nieuwe verkeersroutes staan met verkeersborden in het gebied aangegeven.

Gratis parkeerschijf ophalen in Informatiewinkel Parkeren in Leidschendam Centrum blijft goed mogelijk. Tijdens winkelopeningstijden geldt in een aantal straten en op de parkeerterreinen (P1 en P3) een beperkte parkeertijd van 1,5 uur (blauwe zone). Van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur is het gebruik van een parkeerschijf hier verplicht. Een gratis parkeerschijf kan worden opgehaald in de Informatiewinkel Leidschendam Centrum, Damlaan 35a.

Bouwverkeer
Voor bouwverkeer is een speciale bouwweg aangelegd bij de Bolder. Deze weg wordt gebruikt voor de aanvoer van materialen, het afvoeren van grond en het waar mogelijk verlaten van de bouwplaats. Waar dat niet mogelijk is, verlaat het bouwverkeer het bouwterrein via de sluisbrug (alleen lege vrachtautos) of de Zaagmolenstraat.

Openbaar vervoer
Leidschendam Centrum is per buslijn 47 te bereiken. De haltes op de Damlaan verdwijnen. Richting Leidschendam Noord is de halte verplaatst naar de Plaspoelstraat. De halte richting Leidschendam Zuid is te vinden aan het Zaagmolenstraat.

De folder
De folder met alle informatie over de verkeersmaatregelen zal huis-aan-huis worden verspreid in de wijken rondom het Damcentrum. Daarnaast ligt de folder klaar bij de winkeliers in het centrum, in de Informatiewinkel Leidschendam Centrum en in het Servicecentrum van de gemeente. Tijdens spitsuren zal de folder worden uitgedeeld aan de weggebruikers. Of bekijk de folder nu meteen via uw computer.