Gemeente Hellevoetsluis


Uitbreiding vrijwilligersverzekering

Vanaf 1 januari 2009 heeft de gemeente Hellevoetsluis een collectieve ongevallen-, persoonlijke eigendommen en aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers afgesloten. U bent hier reeds over geïnformeerd in die tijd. Deze verzekering is per direct uitgebreid met de volgende zaken:

Mantelzorgers ook verzekerd!
Mantelzorgers zijn nu ook verzekerd voor de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers. Hieronder is mede begrepen de extra medische kostendekking en de dekking voor acute huishoudelijke hulp. De aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers en de onderdelen van de VNG Vrijwilligerspluspolis zijn voor de mantelzorger niet van toepassing. Wij vertrouwen er op hiermee ook voor de mantelzorgers een uitstekende oplossing te bieden, die in overeenstemming is met hun bijzondere maatschappelijke positie.

Vrijwilligers van een verzekerde gemeente zijn altijd verzekerd! Een lastig te bepalen onderwerp was altijd: waar is de vrijwilliger verzekerd bij
gemeentegrens overschrijdende activiteiten? Tot op heden was het standpunt dat
vrijwilligers verzekerd waren op de polis van de gemeente waar de organisatie is gevestigd voor welke het vrijwilligerswerk werd verricht. Een vrijwilliger was dus verzekerd als hij als vrijwilliger werkte bij een organisatie in de verzekerde gemeente (in dit geval Hellevoetsluis). Een vrijwilliger die woonde in Hellevoetsluis, maar als vrijwilliger werkte in een organisatie gevestigd buiten Hellevoetsluis was tot nog toe nog niet verzekerd via de gemeente Hellevoetsluis.

Om dit probleem op te lossen is de dekking uitgebreid! Vrijwilligers woonachtig in de gemeente Hellevoetsluis (de verzekerde gemeente), die vrijwilligerswerk gaan doen in een andere gemeente, zijn vanaf heden ook verzekerd op de polis van Hellevoetsluis (de woongemeente).

In die gevallen waarin de werkgemeente (de gemeente waar de organisatie gevestigd is) ook verzekerd is voor de vrijwilligersactiviteiten, of de organisatie waarvoor de activiteiten worden verricht een eigen vrijwilligersverzekering heeft, zal de vrijwilliger via
de `werk'gemeente of de vrijwilligersorganisatie verzekerd zijn. Aldus is een vrijwilliger
uit een verzekerde gemeente hoe dan ook altijd verzekerd!

Een voorbeeld ter verduidelijking.
Meneer Jansen, woonachtig in de gemeente Hellevoetsluis, gaat vrijwilligerswerk verrichten in een buurgemeente. Als de buurgemeente of de organisatie waar mijnheer Jansen werkzaam is verzekerd is voor vrijwilligers, is de heer Jansen verzekerd in de buurgemeente of via de organisatie. Zijn de buurgemeente en de organisatie nu niet verzekerd, dan is de heer Jansen verzekerd via de Vrijwilligersverzekering van de gemeente Hellevoetsluis.

De overige voorwaarden van de Basispolis en Pluspolis voor vrijwilligers zijn gelijk gebleven. Deze voorwaarden en alle overige informatie is hier na te lezen.

Voor vragen met betrekking tot het indienen van claims kunt u terecht bij mevrouw Bos, afdeling BECTA. Zij is bereikbaar op telefoonnummer: 0181-330 376 of via e-mail op b.bos@hellevoetsluis.nl . Voor eventuele overige vragen omtrent de verzekering voor vrijwilligers kunt u contact opnemen met mevrouw Lopes, afdeling Samenlevingszaken, bereikbaar via e-mail: n.lopes@hellevoetsluis.nl.

03/17/2009