Gemeente De Marne


Meer Basisscholen in De Marne kiezen voor kwaliteit bewegingsonderwijs

In het kader van de Buurt, Onderwijs en Sport impuls (BOS) biedt gemeente
De Marne de basisscholen jaarlijks de gelegenheid om vakleerkrachten bewegingsonderwijs aan te stellen. De basisscholen H. de Cock uit Ulrum,
De Weerborg uit Wehe den Hoorn, Mandegoud uit Kloosterburen, Solte Campe uit Zoutkamp en de Getijden uit Pieterburen zijn vijf van de twaalf basisscholen in de gemeente, die gebruik maken van deze mogelijkheid. Op deze scholen worden nu wekelijks 22 lessen bewegingslessen verzorgd door een vakleerkracht. Naast de bestaande vakleerkrachten Jan Wiering en Frodo Grob is Gerri Douw per 1 maart 2009 aangesteld.

Basisscholen en kinderen omarmen beter bewegingsonderwijs

De BOS impuls loopt van begin 2007 tot eind 2010. De regeling biedt jaarlijks een extra uitbreiding van het bewegingsonderwijs met inzet van een vakleerkracht.
Met deze kwaliteitsimpuls hoopt gemeente De Marne, de scholen te overtuigen van het nut en belang van kwalitatief goed bewegingsonderwijs.

Inspanningverplichting scholen

De scholen die gebruikmaken van dit aanbod, staan voor de inspanningverplichting om na 2010, het bewegingsonderwijs met inzet van een vakleerkracht in stand te houden. Het gegeven dat studenten van de PABO na afstuderen, niet meer bevoegd zijn voor het geven van bewegingsonderwijs, dwingt veel scholen om op termijn oplossingen te zoeken voor het geven van bewegingsonderwijs. De BOS impuls is hiervoor een mooi overbruggingsregeling.

Leens, 17 maart 2009.