Gemeente Delft

Dagopvang dak- en thuislozen blijft open

De rechtbank in Den Haag heeft het beroep tegen het besluit van de gemeente Delft om dak- en thuislozen op te vangen aan de Surinamestraat, ongegrond verklaard. Omwonenden en omliggende bedrijven hadden een beroep ingediend om de dagopvang voor dak- en thuislozen aan de Surinamestraat 1 te sluiten. De rechtbank oordeelde dat de door de gemeente genomen beheersmaatregelen, zoals huis- en gedragsregels, een alcoholverbod, een overlastmeldpunt en extra toezicht, waarborgen dat overlast door de dagopvang beperkt zal blijven.

De rechtbank is van oordeel dat de gemeente Delft de keuze voor de locatie van de dagopvang aan de Surinamestraat voldoende heeft onderbouwd. Er is voldaan aan de formele eisen van de vrijstellingsprocedure van het geldende bestemmingsplan. Ook nam de gemeente voldoende maatregelen om overlast tegen te gaan.

Het Platform beheer Surinamestraat e.o. heeft de beheersmaatregelen vastgelegd in een plan voor het omgevingsbeheer. Het Platform bestaat uit omwonenden, vertegenwoordigers van de politie, Stichting PerspeKtief, de gemeente en sinds kort ook de Stichting Bedrijventerrein Vrijenban en bewonersbelangenvereniging Onze Indische Buurt. Het Platform volgt de leefbaarheid en veiligheid in de Surinamestraat en omgeving.

Noot voor redactie,