Gemeente Hulst


Persbericht - 17.03.2009

Wateroverlast Hulst aangepakt

Tijdens hevige regenbuien was er in de brandgang omsloten door de Vestdijkstraat, het Houtenkwartier en de Frans van Waesberghestraat te Hulst al geruime tijd sprake van wateroverlast. De belangrijkste oorzaken van deze overlast zijn het veranderende klimaat, de ligging van dit gebied (zeer laag in vergelijking met de rest van de omgeving) en de toename van het verharde oppervlak. Hoewel in het verleden al verschillende maatregelen genomen zijn, is de laatste jaren gebleken dat er nog steeds overlast kan ontstaan.

De afgelopen maanden hebben verschillende bewoners maatregelen genomen om de wateroverlast te helpen voorkomen. Mede daardoor is op dit moment bijna 40 % van het verharde oppervlak afgekoppeld van de riolering in de brandgang. Voor het nemen van de maatregelen hebben bewoners een onkostenvergoeding ontvangen van de gemeente Hulst.

Dit voorjaar voert de gemeente Hulst zelf ook nog diverse werkzaamheden uit op gemeentegrond. De belangrijkste is de aanleg van een ondergrondse opvangbak in de brandgang.
Dit bassin is bedoeld om overtollig regenwater te kunnen bergen op het moment dat de bestaande pompput het niet meer aankan. De persleiding van de pompput wordt ook aangepast.
Nu nog loost deze het water op een put in het Houtenkwartier. In de nieuwe situatie wordt dit water op de veel nieuwere en grotere riolering in de Frans van Waesberghestraat geloosd. In de brandgang worden daarnaast extra lijngoten aangebracht om het water beter te kunnen verzamelen en afvoeren. Ook worden er nog enkele panden ontkoppeld van de brandgang en aangesloten op de riolering in de Vestdijkstraat.

Deze maatregelen moeten er samen voor gaan zorgen dat het risico op wateroverlast in deze omgeving tot een minimum wordt beperkt.
---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl

overige persberichten