Triodos Nederland

ECOstyle, Triodos Real Estate Development en Grontmij tekenen voor ECO Landstylepark

ECOstyle, Triodos Real Estate Development en Grontmij hebben een intentieovereenkomst getekend voor het gezamenlijk ontwikkelen en realiseren van het ECO Landstylepark. Het ECO Landstylepark is een op ecologische, economische en duurzaamheidsaspecten gestoeld themapark dat zal worden ontwikkeld op een grondgebied van ca. 17 ha. te Oosterwolde (Friesland).

Onderzoek
In de intentieovereenkomst is vastgelegd dat ECOstyle, Triodos en Grontmij het voornemen hebben in nauwe samenwerking de haalbaarheid voor het ECO Landstylepark te onderzoeken. Het is de ambitie van de drie partijen om dit onderzoek in juli 2009 af te ronden om vervolgens samen te werken aan de ontwikkeling van het ECO Landstylepark.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen ECOstyle heeft als drijvende kracht het initiatief genomen tot het ontwikkelen van het park. ECOstyle wil namelijk haar volledige bedrijfsactiviteiten verplaatsen naar het ECO Landstylepark. Het gaat hierbij om meer dan alleen een nieuw pand. Het park moet een bedrijvenpark worden waar verwante bedrijven die duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen elkaar opzoeken. De bedrijven kunnen elkaar versterken en profiteren van elkaars knowhow, mensen en faciliteiten.

De gemeente Ooststellingwerf en de Provincie Fryslan hebben kennis genomen van en enthousiast gereageerd op de plannen. Bovendien zijn inmiddels een groot aantal andere partijen enthousiast over de ideeën.

Voor de drie partijen is duurzaamheid het sleutelwoord voor de samenwerking. Niet alleen in de visie en doelstellingen maar juist in de dagelijkse werkzaamheden zijn ECOstyle, Triodos en Grontmij continu en actief op zoek naar duurzame oplossingen voor hun klanten en relaties. Vanuit dit duurzaamheidsoogpunt leveren de drie partijen in nauwe samenwerking hun bijdrage aan het park.

ECOstyle
ECOstyle is gespecialiseerd in ontwikkeling en marketing van ecologisch verantwoorde meststoffen en bestrijdingsmiddelen voor particuliere en beroepsmatige toepassing en stelt hierbij innovatie, duurzaamheid en kennisoverdracht centraal. De ECOstyle Holding richt zich op het continueren van het uitdragen van het ECO Landstylepark-concept ten behoeve van het verkrijgen van bestuurlijk draagvlak en het acquireren van potentiële gegadigden.

Triodos Real Estate Development
Triodos Real Estate Development initieert en ontwikkelt duurzame gebieden en gebouwen. Integrale duurzaamheid is hierbij steeds het leidend principe. Triodos Bank is een onafhankelijke bank die staat voor duurzaam en transparant bankieren. De bank, opgericht in Nederland in 1980, plaatst aandacht voor mens en aarde niet tegenover een goed financieel rendement, maar is er van overtuigd dat deze elkaar op lange termijn juist versterken. Triodos brengt voor het ECO Landstylepark haar expertise als groen vastgoedontwikkelaar in op het gebied van planontwikkeling, opstalontwikkeling, vastgoedmanagement, financiering, beheer en duurzaamheidsconcepten.

Grontmij
Grontmij is een toonaangevende dienstverlener voor ontwerp, advies en management van projecten in de sectoren milieu, water, energie, bouw, industrie en infrastructuur. Grontmij creëert waarde voor haar klanten en aandeelhouders door een duurzame woon-, werkomgeving te ontwerpen en te realiseren. Voor het ECO Landstylepark brengt Grontmij haar expertise op planontwikkeling, grondexploitatie, vergunningverlening, subsidies, beheer en duurzaamheidsconcepten in.

Zeist, 18 maart 2009