Dienstenbond CNV

Nieuws

19 maart 2009

Leden CNV Media stemmen in met principe akkoord Sociaal Plan TMG 2009

Na een lang onderhandelingstraject lag er vorige maand dan toch een principe akkoord over het nieuwe sociaal plan bij de Telegraaf Media Groep. CNV Media heeft het akkoord ter stemming aan haar leden voorgelegd. Ook was er op een ledenbijeenkomst ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen. Ondertussen heeft een overgrote meerderheid van de leden het akkoord goedgekeurd.

Dat het economisch zwaar weer is weet iedereen. In nagenoeg alle sectoren hebben bedrijven moeite het hoofd boven water te houden. Grootscheepse reorganisaties lijken eerder regel dan uitzondering. Ook in de uitgeverij branche vallen harde klappen. De Telegraaf Media Groep is hierop helaas geen uitzondering. Door de aangekondigde reorganisatie zullen naar verwachting zo'n 600 mensen hun baan gaan verliezen. Het is dan ook van het grootste belang dat er een gedegen sociaal plan ligt om de gevolgen zo goed als het kan op te vangen. CNV Media is van mening dat er op dat vlak een goed resultaat is bereikt. We zijn dan ook blij dat onze leden ons hierin steunen.

Ook onze collega bonden hebben het principe akkoord inmiddels goedgekeurd. In feite betekent dit dus dat er per 1 januari 2009 een nieuw sociaal plan is. Aan de definitieve tekst zal de komende tijd worden gewerkt. Natuurlijk houdt CNV Media u op de hoogte van dat proces. Belangrijker is dat we nauw betrokken blijven bij de directe gevolgen van de reorganisatie bij TMG.

Een reorganisatie kan iedereen treffen; juist dan hebben vakbond en werknemer elkaar nodig. Meldt u daarom aan als lid van een vakbond die het belang van haar leden centraal stelt. Op de achterzijde van deze nieuwsbrief leest u meer over de voordelen van een lidmaatschap bij CNV Media.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.