Gemeente Bussum

Vernielingen openbare ruimte

Vorig jaar werd Bussum plots geconfronteerd met een enorm aantal gevallen van graffiti. Meest op of aan gemeente-eigendommen, maar ook op winkelpanden en bij particulieren. Veelal is er aangifte gedaan, maar ook heel vaak niet. Binnen het wijkteam van de politie is de graffiti niet onopgemerkt gebleven. Door vasthoudendheid en creativiteit is het de politie gelukt een behoorlijk aantal daders op te sporen. Hierdoor heeft de politie in 80 % van de graffitigevallen een dader kunnen opsporen. Veelal is de dader bestraft en als bijkomende straf werd de dader ook verplicht tot het betalen van de schade zoals schoonmaak- en reinigingskosten. Deze kosten lopen al snel op, afhankelijk van de ondergrond en de gebruikte verf, ongeveer EUR 50,- per vierkante meter.

Ongevraagd spullen versieren

Aan de graffiti-artiesten en de ouders van deze veelal jonge jongens zouden wij willen vragen eens na te denken over hetgeen zij doen. Sommige kunstwerken zien er fantastisch uit, maar.........hoe zouden jullie het vinden als een ander ongevraagd jullie spullen `versiert' ?

Aangifte doen

Graffiti in Bussum neemt de laatste tijd weer toe. Jammer genoeg ook bij objecten die reeds eerder zijn getroffen maar door de desbetreffende eigenaren nog niet zijn gereinigd. Om dit probleem gezamenlijk aan te pakken daarom het dringende verzoek altijd aangifte te doen van graffiti en de graffiti zo snel mogelijk te verwijderen. Ook als u mensen graffiti ziet aanbrengen, willen wij dit graag weten zodat erger voorkomen kan worden. Ziet u iets verdachts, bent u getuige of heeft u iets aangetroffen wat vernield is, belt u dan zo snel mogelijk met de politie via 0900-8844 of, als het nu vernield wordt, via 112. Met uw hulp hopen we sneller te kunnen optreden tegen vernielingen en overlast. Met behulp van de burger, politie en gemeente hopen we goede resultaten te boeken waar we ook in de toekomst mee verder kunnen.