Landelijk Aktie Komitee Scholieren

ALV LAKS 22/23 maart

Op zondag 22 maart en maandag 23 maart aanstaande organiseert het LAKS weer een Algemene Ledenvergadering. Als lid van het LAKS ben je van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! Kon je er op de oktober-ALV dus niet bij zijn, dan is dit je kans! De Algemene Ledenvergadering van het LAKS zal dit maal plaatsvinden in Utrecht, Soest én Baarn!

Treinkaartjes
Zondag vergaderen we in Utrecht, waarna we de trein nemen naar Soest-ZUID om daar te overnachten. Zorg dus dat je een treinkaartje koopt van jouw woonplaats, via Utrecht, naar Soest-ZUID. Doe je dit niet, dan wordt je treinkaartje niet vergoed.
Maandag vertrekken we vanuit Soest naar Baarn. Zorg dus dat je zondag een treinkaartje koopt van Soest-ZUID, via Baarn, naar jouw woonplaats. Doe je dit niet, dan wordt je treinkaartje niet vergoed. Check eerst even of je school je reiskosten wil vergoeden, zo niet dan kun je je treinkaartje bij het LAKS declareren.

Zondag 22 maart
Vergaderen
Zondag vergaderen we in het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Het UCK is gelegen aan Domplein 4. Neem de trein naar Utrecht Centraal en loop naar de stadsbussen. Vanaf daar gaan verschillende bussen naar het domplein, zoals bijvoorbeeld bus 3, 4 of 11. Check www.9292ov.nl even om te kijken welke bus het beste aansluit op jouw trein. Uitstappen bij halte Janskerkhof. Daar staat een LAKS-er te wachten om je de goede richting op te sturen. Neem dus een strippenkaart mee! Zorg dat je tussen 12.30-13.00 uur aanwezig bent! In het UCK krijg je één drankje van het LAKS, wil je meer drinken? Er zijn, voor eigen rekening, drankjes voor ongeveer één euro per stuk verkrijgbaar.

Avondeten
De avondmaaltijd kan zelfstandig (of in kleine groepjes) genuttigd worden in Utrecht. Zorg dus dat je voldoende geld meeneemt om je diner te betalen.

Overnachting
Na de maaltijd zullen we gezamenlijk de trein nemen naar station Soest. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen naar de StayOkay, waar we zullen overnachten. Beddengoed is aanwezig, je hoeft enkel je eigen handdoek mee te nemen. De overnachting wordt volledig vergoed door het LAKS. Neem wel wat geld mee voor drankjes in het cafeetje.

Maandag 23 maart
Na het ontbijt in Soest namen we de trein naar station Baarn. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Baarnsch Lyceum, waar we deze dag zullen vergaderen. Er zal in het Baarnsch Lyceum gezamenlijk geluncht worden, op rekening van het LAKS. De vergadering is naar verwachting om 17.00 uur afgelopen.

Hoe meld ik me aan?
Klik hier voor het inschrijfformulier. Daar vind je een aanmeldingsformulier voor afgevaardigden van leerlingenraden én een aanmeldingsformulier voor overige bezoekers (dus: als je niet namens een leerlingenraad komt). Zorg dat je je vóór 14 maart aanmeldt, dan ben je nog verzekerd van een bed!

Programma
De precieze invulling is op dit moment nog niet bekend. Wel staan de vergadertijen al vast:
Zondag: 13.00-17.00 uur.
Maandag: 10.00-17.00 uur.

Overige zaken
Bij de opening op zondag zul je een congresreader uitgereikt krijgen, waarin alle stukken staan. In de bevestigingsmail die je in de week vóór de ALV zult ontvangen na aanmelding, zullen de stukken ook al bijgevoegd worden, zodat je je goed kunt voorbereiden. Als je een motie wilt indienen, moet dat uiterlijk 15 maart bij presidium@laks.nl. Ditmaal zal het presidium de deadline wat strenger handhaven, dus zorg dat je op tijd bent!

Ik hoop je zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je uiteraard contact met me opnemen!