Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - automobilist twee keer aangehouden


Een 38-jarige automobilist uit Loenen is, nadat hij zaterdagavond 21 maart zijn rijbewijs was kwijtgeraakt na rijden onder invloed, even later toch weer in de auto gestapt. Hiervoor werd hij wederom aangehouden.


De politie wilde de automobilist rond 23.50 uur controleren op het gebruik van alcohol. Hij weigerde mee te werken aan de blaastest en werd hierop aangehouden. Op het politiebureau weigerde de man nog steeds mee te werken. Zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd. Agenten zagen de man enkele uren later toch weer in zijn auto in Apeldoorn rijden. Toen ze hem een stopteken gaven, ging de man er vandoor. Na een achtervolging over de A50 en de Loenenseweg kon de man even later alsnog in Brummen worden aangehouden. De man is ingesloten voor nader verhoor en proces-verbaal zal tegen hem worden opgemaakt.


Apeldoorn - nepbom in woning aangetroffen


De Bosweg in Apeldoorn is zaterdagavond 21 maart enige tijd afgezet voor een onderzoek door de Explosieve Opruimingsdienst (EOD). Het bleek te gaan om een nepbom.


Een passant zag zaterdagmiddag door het raam van de woning aan de Bosweg een voorwerp dat leek op een bom. De bewoners waren niet te bereiken en de politie nam geen enkel risico en stelde het Explosieve Opruimingsdienst in kennis. Uit voorzorg werd de straat afgezet en werden de bewoners van een naastgelegen woning verzocht hun woning enkele uren te verlaten. De Explosieve Opruimingsdienst kwam ter plaatse om het voorwerp te onderzoeken. Het bleek te gaan om een zogenoemde hoax; een op een explosief lijkend voorwerp. De politie zal de bewoners nog horen over het incident.


Apeldoorn - man aangehouden voor mishandeling


De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart een 25-jarige man uit Wenum Wiesel aangehouden op verdenking van mishandeling van een 24-jarige Apeldoorner.


De man uit Wenum Wiesel zou het slachtoffer rond 03.20 uur in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Apeldoorn met een glas in het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn lip met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt het incident.


Apeldoorn - baldadige jongemannen aangehouden


De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart twee jongemannen uit Apeldoorn aangehouden voor baldadigheid.


Politieagenten zagen de jongemannen (18 en 19 jaar) rond 03.00 uur op de kruising Paslaan / Kerklaan met verkeersborden slepen. De jongemannen kregen na verhoor een boete.


Apeldoorn - jongens aangehouden voor vernieling


De politie heeft zaterdagmiddag 21 maart twee jongens (16 en 17 jaar) aangehouden voor vernieling van een hekwerk.


Een 52-jarige Apeldoorner betrapte de jongens rond 16.30 uur op het vernielen van het hekwerk aan de Landdrostlaan en belde de politie. De jongens bekenden de vernieling en zijn overgedragen aan de jeugdhulpverlening voor een passende strafmaatregel.


Apeldoorn - winkeldief aangehouden


De politie heeft zaterdagmiddag 21 maart een 31-jarige winkeldief uit Apeldoorn aangehouden.


Personeel van een supermarkt aan de Hofstraat betrapte de man rond 15.30 uur op het stelen van een fles alcohol. Ze hielden de man staande en droegen hem over aan de politie. De man kreeg een winkelontzegging van een jaar en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - macht over het stuur verloren


Een 34-jarige automobilist uit Apeldoorn is zaterdagmiddag 21 maart de macht over het stuur verloren op de Elsweg. Hij botste hierbij tegen een tegemoetkomende fietser en kwam via een tuin tegen een trottoir tot stilstand.


Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur op de Elsweg in Apeldoorn. De man reed vanuit de Fabrieksstraat linksaf de Elsweg op. Vermoedelijk reed hij hierbij te hard. Op de Elsweg fietsten twee plaatsgenoten. De automobilist kon één van de twee fietsers ontwijken, maar de andere fietser (25 jaar uit Apeldoorn) kwam in botsing met de auto en liep wonder boven wonder alleen enkele schrammen op. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.


--Einde berichten--



---- --