Politie Haaglanden

persberichten van 22 maart

Haaglanden, 22-03-2009

Man met vuurwapen aangehouden
Den Haag Een 51-jarige Hagenaar is op vrijdag 20 maart om 22.00 uur aangehouden op de Thorbeckelaan. De man zou in een café aan die laan ter hoogte van het Notenplein gezien zijn met een vuurwapen. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij de man in de richting van de Volendamlaan lopen. Plotseling draaide de man zich om en liep weer in de richting van de Okkernootstraat. De man werd aangeroepen en de agenten vroegen aan de man om te blijven staan. Hij werd gevraagd zijn handen op zijn hoofd te plaatsen. De agenten roken dat de man alcohol had gedronken. Er werd hem verteld waarvan hij verdacht werd en tijdens het fouilleren
werd in zijn broek een vuurwapen aangetroffen. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Vrouw gewond na val met motor
Den Haag Een 40-jarige vrouw is op zaterdag 21 maart omstreeks 13.00 uur gewond geraakt na een val met haar motor op de Houtrustweg. De vrouw reed met haar motor op de Houtrustweg in de richting van Scheveningen. Ter hoogte van de Laan van Poot komt er van links een fietser aan die linksaf de Houtrustweg op wil rijden. De motorrijdster wil deze fietser ontwijken en komt daarbij ten val. De vrouw komt met haar knie tegen een trottoirband aan waardoor zij een diepe snee in haar knie oploopt. Zij is met de GGD vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. De fietser is ter plaatse gehoord en is verantwoordelijk voor de val van de motorrijdster.

Twee mannen aangehouden na ruzie
Den Haag Twee mannen van 50 en 39 jaar afkomstig uit Egypte en Burundi kregen het op zaterdag 21 maart omstreeks 07.30 uur met elkaar aan de stok. Beiden hebben over en weer geslagen en zou er ook met een mesje gestoken zijn. Hierbij raakte de man uit Burundi gewond aan zijn nek. Beide mannen zijn aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Vrouw aangehouden na ruzie
Den Haag Een 22-jarige vrouw uit Den Haag is op vrijdag 20 maart omstreeks 20.45 uur aangehouden in de Boekhorststraat ter hoogte van de Nieuwe Molstraat. De vrouw had een andere vrouw in die straat bedreigd met een mes naar aanleiding van een ruzie. De vrouw is meegenomen voor verhoor.

Drie mannen aangehouden na mishandeling
Den Haag Op zaterdag 21 maart om 01.10 uur zijn in de Keizerstraat drie mannen van 19 en 21 jaar aangehouden na een ruzie. De mannen wilden een café binnen gaan met eigen drank voorraad. De eigenaar van het café wilde dit niet toestaan en toen ontstond er een handgemeen. Meerdere personen in het café raakten hierbij betrokken. De drie zijn aangehouden als verdacht van mishandeling en meegenomen naar een politiebureau.

Man aangehouden na voertuig controle
Den Haag Op zaterdag 21 maart om 06.50 uur werd een 29-jarige man woonachtig in Den Haag met zijn auto gecontroleerd op de Badhuiskade ter hoogte van de Jurriaan Kokstraat.
De man moest een blaastest afleggen en werd hierna aangehouden. Op dat moment liep de zaak uit de hand. De aangehouden man wilde nergens meer aan meewerken en moest met wat duw en trekwerk onder controle gebracht worden. Tijdens het plaatsen in een politieauto verzette de man zich hevig en beschadigde hierbij het interieur van de politieauto. De man moest gepepperd worden om onder controle gebracht te worden.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning
Den Haag In een woning aan de Leersumstraat werd op zaterdag 21 maart omstreeks 17.00 uur een in werking zijn de hennepkwekerij aangetroffen.
De kwekerij is ontmanteld en in beslag genomen in totaal werden 130 planten in de woning aangetroffen. De eigenaar van de woning is op het bureau uitgenodigd om een verklaring te komen afleggen.

Passagier van auto gewond na aanrijding
Den Haag Een 50-jarige man uit Den Haag is op zaterdag 21 maart omstreeks 14.05 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Calandstraat ter hoogte van de 1e van der Kunstraat. Deze man zat als passagier in een auto die op de van der Kunstraat reed, komende uit de richting van de Calandstraat. Op de kruising met de Van der Kunstraat en de Calandstraat wilde de bestuurder van deze auto linksaf slaan in de richting van de Neherkade. Een automobilist die op die weg rechtdoor reed kreeg geen voorrang en werd daarbij aangereden. Beide autos raakten bij de aanrijding beschadigd. De auto waarin de 50jarige man zat moest door de brandweer worden opengeknipt waarna de 50-jarige met nekklachten kon worden geholpen. Hij is vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis.

Vrouw gewond na aanrijding
Den Haag Een 68-jarige vrouw is op zaterdag 21 maart omstreeks 22.20 uur gewond geraakt tijdens een val op de Veenweg. De vrouw zat bij haar man achterop de scooter. Plotseling verloor de man de macht over zijn stuur en beide kwamen ten val. De vrouw is naar het Antoniushove vervoerd met vermoedelijk een gebroken schouder.

Vrouw gewond na val met fiets
Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) Een 40-jarige vrouw is op 21 maart omstreeks 12.40 uur gewond geraakt na een val met haar fiets op de Koningin Wilhelminalaan.
De vrouw reed met haar fiets op de Koningin Wilhelminalaan in de richting van de Prins Hendriklaan toen zij ter hoogte van perceel 22 moest uitwijken voor spelende kinderen. Tijdens het uitwijken kwam de vrouw tenval. Vermoedelijk heeft zij haar heup gebroken.

Man aangehouden na lopen op de snelweg
Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) Tijdens de surveillance zien agenten op de Rijksweg A4 op zondag 22 maart omstreeks 09.05 uur een man lopen. Als ze de man aanspreken blijkt hij water te zijn gaan halen voor zijn auto. Zijn auto stond verderop met een kokende moter. Bij navraag bleek het voertuig niet APK gekeurd te zijn en ook niet verzekerd.
De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en zijn paspoort bleek te zijn verlopen. Bij navraag bleek dat de man nog voor 2857,43 euro aan buitengebruikstelling moest betalen. Zijn auto is in beslag genomen in afwachting van zijn betaling.

Man gewond na tegen een boom te zijn gereden
Wassenaar Een 38-jarige Hagenaar is op zondag 22 maart omstreeks 10.05 uur gewond geraakt nadat hij met zijn auto op de Backershagenlaan tegen een boom was gereden.
De man reed met zijn auto in de richting van de Papegaaienlaan en raakte door vermoedelijk vermoeidheid van de weg waardoor hij tegen een boom tot stilstand kwam. Hij is door de GGD vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis. De brandweer heet het wegdek schoongespoten.

Man aangehouden voor diefstal vanaf auto
Rijswijk Een 28-jarige Hagenaar is op zaterdag 21 maart om 03.50 uur aangehouden op de op de Huis te Lande laan met de Van Vredenburchweg. De man reed op zijn fiets met een wiel van een auto op zijn stuur. Agenten hadden even daarvoor ook al een wiel aangetroffen op het Julianalaantje. In de omgeving trof men op de Mr. Philipslaan een auto aan waarvan de vier wielen ontbraken. De fietser is aangehouden als verdacht van diefstal van de wielen en overgebracht naar een politiebureau.

Rijden onder invloed
Naaldwijk ( Westland ) Op zaterdag 21 maart om 22.15 uur werd een man met zijn auto gecontroleerd op de Rijnsburgerweg ter hoogte van nummer 2. De man moest een blaastest afleggen en kon geen rijbewijs of identiteitsbewijs overleggen. Na de blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar moest hij wederom blazen en blies hij 770 ugl. Omdat de man uit Polen afkomstig is moest er een tolk aan te pas komen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed.

Jongen aangehouden na niet voldoen bevel of vordering Delft Een 17-jarige jongen woonachtig in Delft is op vrijdag 20 maart omstreeks 21.10 uur aangehouden op de van der Horststraat. De jongen bemoeide zich met een aanhouding van een andere jongen en kwam dreigend op de agenten af lopen. De agenten vorderden van de jongen om zich te verwijderen waaraan hij niet voldeed. Hij kreeg een duw om weg te gaan maar hij kwam weer op de agenten af lopen. Zij vorderden nogmaals aan de jongen om zich te verwijderen waaraan hij weer niet voldeed. Toen was de maat vol en werd hij aangehouden. Tijdens de aanhouding onttrok en verzette hij zich. Hierop is hij overmeesterd en hij beledigde de agenten nog.

Man na vernieling van een ruit aangehouden
Delft Een 38-jarige man uit Delft is op zondag 22 maart om 02.10 uur aangehouden op het terrein van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Deze man wordt er van verdacht een ruit te hebben vernield van het gebouw van de spoedeisende hulp. De man had binnen moeilijkheden gemaakt en daarna een ruit te hebben ingegooid. Hij is vervolgens op een bankje in de omgeving gaan zitten waar agenten hem konden aanhouden. Hij was boos geworden omdat hij twijfelde aan de deskundigheid van het personeel van de spoedeisende hulp.

Man aangehouden na ruzie.
Zoetermeer Een 45-jarige man woonachtig in Zoetermeer is op zaterdag 21 maart om 01.35 uur aangehouden op het Theaterplein. Agenten waren daar naar toe gezonden omdat taxichauffeurs met elkaar ruzie zouden hebben. Ter plaatse gekomen zien de agenten drie taxis midden op de weg staan. Twee taxichauffeurs hebben ruzie met een derde taxichauffeur volgens een onafhankelijke getuige zou de derde chauffeur hebben geschopt en geslagen. Dat was ook de mening van de andere twee chauffeurs. Daarom is de 45-jarige aangehouden voor mishandeling.