Ministerie van Defensie

Gouden weekend voor defensie topsporters

22 maart 2009, 15.09 uur

Potretfoto van Yuri van Gelder

De Defensie Topsport Selectie heeft een bijzonder geslaagd weekend achter de rug. Sergeant Yuri van Gelder, sergeant 1 Dick Boschman en eerste-luitenant Ferry Greevink veroverden een gouden plak. Sergeant Dennis Bekkers sleepte een bronzen medaille binnen.

Van Gelder pakte goud op het onderdeel ringen bij de Wereldbekerwedstrijd turnen in het Duitse Cottbus. Met een score van 15.850 punten liet hij de Griek Tampakos Dimosthenis achter zich, die met 15.700 punten het zilver opeiste.

Puntentelling

De ringenspecialist is tevreden, maar hij moest nog wel even wennen aan de nieuwe puntentelling. Die zorgt ervoor dat de scores dichter bij elkaar komen te liggen. "Het maakt het wat spannender. Foutjes tellen nu zwaarder. Verder verliep mijn oefening soepel, de afsprong was prima, maar er valt nog wel wat te verbeteren", aldus Van Gelder.

Techniek
portret foto van Dick Boschman

Luchtgeweerschutter Dick Boschman behaalde zijn mooie overwinning in Dortmund. In de zogenoemde ISAS-wedstrijd, waaraan 61 schutters deelnemen, had hij in de kwalificaties al de hoge score van 598 punten. Hij wist uiteindelijk de finale met 2,1 punten te winnen, voor de Hongaar Sidi en voor de verrassend optredende Nederlander Peter Hellenbrand.

De landmachtmilitair was na afloop niet echt verrast door het resultaat. "Ik ben blij dat het er eindelijk uitkomt. We hebben de laatste tijd tijdens de trainingen heel veel aandacht besteed aan de techniek. Daar liep het al goed en ik ging dan ook met een goed gevoel de wedstrijd in."

Bloedstollend
Portretfoto Ferry Greevink

Teakwondoka's Greevink en Bekkers tenslotte, wonnen goud en bons tijdens de Open Nederlandse kampioenschappen. Het hoog aangeschreven toernooi werd net als vorig jaar een zegereeks voor Greevink. In de halve finale (klasse vanaf 84 kg) schakelde de luitenant in een bloedstollende partij in de laatste seconde de Afghaan Arman Chilmanov uit met 1-0. In een tactisch gespeelde finale versloeg hij Heino Teemu uit Finland met 2-0.

Dennis Bekkers, net hersteld van een breuk aan zijn middenhandsbeentje, won met overtuigende verschillen van zijn tegenstanders. In de halve finale liep hij echter aan tegen 2 onfortuinlijk toegekende scores voor de Griek Samaras Stellios. De sergeant verloor de partij met 7-6. Het goud ging hier uiteindelijk naar de Mexicaan Eric Osornio.

portret van Dennis Bekkers