Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 23-03-2009

Verdachte aangehouden in moordzaak

SOESTERBERG- Op donderdag 13 november werd het levenloze lichaam van een man aangetroffen in zijn woning. Na rechercheonderzoek werd op maandag 23 maart een verdachte aangehouden.

Op donderdag 13 november kreeg de politie omstreeks 13.00 uur de melding van een verdachte situatie bij een woning aan de Apollo. Nadat de politie de deur had opengebroken werd het levenloze lichaam van de 55-jarige bewoner aangetroffen. De man bleek door geweld om het leven te zijn gekomen.

Direct werd een rechercheteam geformeerd en deed onderzoek in deze zaak. Zo deed de Forensische Opsporing uitgebreid onderzoek in de woning van de man. Ook werd in de opsporingsprogrammas Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld aandacht geschonken aan deze zaak. Getuigen werden via een SMS bericht opgeroepen.

Op maandag 23 maart werd een 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden in zijn woning als verdachte in deze zaak.

Actie veilige wijk

BAARN/LAGE VUURSCHE De politie van het wijkteam Eemdal heeft van vrijdag 20 maart op zaterdag 21 maart, voor de zevende keer in successie, een actie Veilige Wijk gehouden in de gemeente Baarn.

Vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot zaterdagmorgen 03.00 uur verspreiden politiemedewerkers van de verkeerspolitie Utrecht, medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, de surveillant van de gemeente Baarn, vrijwillige politiemensen en politiemedewerkers van het wijkteam Eemdal, waaronder het biketeam, zich in de plaatsen Baarn en Lage Vuursche om grootschalige controles te houden.

Bij de controles waren een aantal burgers uit de Lage Vuursche aanwezig die in het kader van burgerparticipatie meeliepen met de controlerende agenten en een aantal medewerkers van het Openbaar Ministerie die een dergelijke actie in het publiek domein volgden.

Bij de controles werd gebruik gemaakt van het ANPR-voertuig, dat in staat is om passerende voertuigen binnen enkele seconden te controleren op het kenteken, en een onopvallend videovoertuig.

Bij aanvang werden vaste controlepunten ingericht rond het dorp de Lage Vuursche op de Amsterdamsestraatweg en de Hilversumsestraatweg. In de loop van de nacht werden de controles verplaatst naar het centrum van Baarn om toezicht te houden op de bezoekers van de plaatselijke horeca. Hierbij werd er door de bikers en te voet gesurveilleerd in het uitgaanscentrum en werden controleplaatsen ingericht op de Torenlaan en de Van Heutzlaan.

Na afloop van de actie was er sprake van het volgende resultaat:

In totaal werden 530 voertuigen gecontroleerd waarbij in negen gevallen sprake was van het rijden onder invloed van alcohol. De hoogst gemeten waarde werd vastgesteld bij een 40-jarige inwoner van Baarn die hortend en stotend een parkeerplaats op de Amalialaan wilde verlaten. Hij werd gecontroleerd door surveillerende bikers die de man lieten blazen op de ademanalyse waarbij een uitslag van 745 ug/l viel te noteren. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd en een proces-verbaal werd zijn deel.

De overige alcoholovertreders vielen in de waarden tussen 235 en 730 ug/l. Allen kregen een proces-verbaal, een boete en een rijverbod voor één of meerdere uren.

Verder werden 400 passerende autos gescand door het ANPR-voertuig waarbij negen bestuurders betrapt konden worden op onregelmatigheden. In zeven gevallen ging het om een openstaande belastingschuld en in twee gevallen om een openstaande signalering voor een geldboete.

Met het onopvallende videovoertuig van de verkeerspolitie werden twee bestuurders bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht en een overschrijding van de maximumsnelheid met 47 kilometer per uur op de Rijksweg A27.

Tijdens het toezicht in het uitgaanscentrum werden 13 bekeuringen geschreven voor het ontbreken van verlichting op de fiets, wildplassen, alcohol drinken op de openbare weg en het plegen van baldadigheid.