Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 23-03-2009

Grote hennepkwekerij ontdekt in garagebedrijf in Breda

BREDA: In een pand aan de Van Rijckevorselstraat heeft de politie maandagmiddag een grote hennepkwekerij ontdekt. In twee ruimten van een garagebedrijf werden tussen circa 1000 en 1500 planten
aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme melding. Een warmtemeting bevestigde het vermoeden. In 2006 werd in het pand ook al een hennepkwekerij ontmanteld. De eigenaar van het garagebedrijf - een 30-jarige Bredanaar - is aangehouden. De planten en benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en zullen vernietigd worden. Er was bovendien sprake van diefstal van stroom.

Politie houdt Bredanaar aan na forse mishandeling vriendin

TETERINGEN: De politie hield zondagavond kort na 18.00 uur een 36-jarige Bredanaar aan wegens huiselijk geweld. Hij mishandelde kort daarvoor zijn vriendin fors in haar woning in Teteringen. Zij liep daarbij een flinke zwelling aan haar hoofd op, ook moest een andere wond gehecht worden. In het ziekenhuis moest het slachtoffer een scan ondergaan om te kijken of er nog ander letsel was. De Bredanaar is meegenomen naar het bureau en daar in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Hij kreeg van de burgemeester van Breda een huisverbod opgelegd.

Zoektocht naar woninginbrekers die er met lcd-tv vandoor gaan

BREDA: Diverse politiemensen hebben zondagavond rond 20.30 uur gezocht naar twee woninginbrekers. De politie kreeg een melding binnen van een bewoner van de Heienlangdonk dat hij twee jongens met een lcd-tv zag lopen. De zoektocht naar het tweetal leverde helaas niets op. Bij een woning aan de Heienlangdonk bleek inderdaad een lcd-tv en geld gestolen te zijn. De inbrekers kwamen binnen door een ruit te
forceren. De bewoners waren op dat moment niet thuis. De politie stelt een onderzoek in.

Agressieve klant mishandelt bedrijfsleider supermarkt

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 13.45 uur een 44-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een medewerker van een supermarkt aan de Heksenwaag. Die bedrijfsleider had de man en zijn neef aangesproken op winkeldiefstal. Er bleek echter niets aan de hand, maar er ontstond een handgemeen waarbij de medewerker geslagen en/of geduwd zou zijn. De Bredanaar mocht mee naar het bureau.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 23-03-2009 15:59 | © Regio Midden en West Brabant |