Toolstation beste webshop


LEIDERDORP, 20090323 -- In een test van webshops voor gereedschappen en bouwmaterialen komt Toolstation als beste uit de bus. De webshop van deze groothandel blinkt uit in overzichtelijkheid, functionaliteit en de snelle vindbaarheid van producten. Ook de vaste prijzen voor elke klant en de levering binnen 24 uur zijn positief beoordeeld. Dit blijkt uit onderzoeksresultaten in het vakblad KlusVisie van maart 2009.

Twintig webwinkels voor gereedschappen, ijzerwaren en bouwmaterialen zijn door KlusVisie beoordeeld op kenmerken van de webshop, maar ook op het serviceniveau van de betreffende leverancier. Een aantal punten zijn look&feel van de site, gebruikersvriendelijkheid, bestelprocedure, prijsniveau, leveringssnelheid en assortiment. Naast Toolstation zijn onder andere Gerritse.nl, Bouwmaat.nl, Klushandel.nl en Toolprof.nl beoordeeld.

Functioneel en flitsend
De website van Toolstation wordt door KlusVisie `een toonbeeld van overzichtelijkheid en functioneel en flitsend' genoemd. Bij elk product staat een omschrijving, goede foto en prijs en wat de bezoeker ook zoekt, het product is snel te vinden. De klant kan direct bestellen door product en aantal aan te klikken. Ook het prijsbeleid is helder: de prijs in de webshop is een vaste prijs voor elke klant, groot of klein.
Toolstation is vereerd met de vermelding van het vakblad. Algemeen directeur Darrin Murray: "We steken veel energie in onze webshop en houden deze continu up-to-date. Gebruikersvriendelijkheid is daarbij nummer één. We zijn daarom erg blij dat juist dit aspect goed scoort in de test."

Over Toolstation
Toolstation is een groothandel in gereedschappen, ijzerwaren en verbruiksartikelen voor de bouw en installatietechniek. Het bedrijf hanteert een multichannelconcept: klanten kunnen kopen in de webshop, in een van de vijf baliewinkels of telefonisch uit de catalogus die zes keer per jaar wordt toegestuurd. Alle circa 6.600 producten in het assortiment zijn uit voorraad leverbaar tegen een vaste nettoprijs. Dat deze formule aanslaat op de Nederlandse markt blijkt uit de snelle groei die Toolstation de afgelopen drie jaar doormaakte. Over het eerste kwartaal 2009 is 30% groei behaald ten opzichte van het eerste kwartaal 2008.





Ingezonden persbericht