Ingezonden persbericht


Persbericht

Samenwerking AB Zuid-Holland, AB Fryslân en AB Noord-Holland

AB's ondertekenen fusie intentieovereenkomst

De besturen van AB Zuid-Holland, AB Fryslân en AB Noord-Holland hebben de intentie samen verder te gaan als één organisatie. Zij hebben op hoofdpunten overeenstemming bereikt en dit is vandaag met een intentieovereenkomst bekrachtigd, ondertekend door de besturen en directies van de fusiecoöperaties.

Aanleiding voor de fusie is dat de agrarische sectoren waarin AB actief is snel veranderen. Sterke afname van het aantal bedrijven, schaalvergroting, beperkt aanbod van goed geschoold personeel en toename van vreemde arbeid op de bedrijven zijn daarvan de bekende voorbeelden. Dit vraagt van AB de komende jaren stevige ontwikkelingen in de volle breedte. Ontwikkelingen en investeringen die krachtiger en beter kunnen worden ingezet door de krachten te bundelen met andere AB-bedrijven. Naast deze ontwikkelingen in de markt vraagt de ontwikkeling en groei van de AB organisaties een verdere professionalisering van de aansturing hiervan.

Bovenstaande maakt duidelijk dat de fusie gericht is op kwalitatieve voordelen. Daarnaast worden besparingen behaald door gezamenlijk te investeren in nieuwe ontwikkelingen. Het doel van samenvoeging van de AB-bedrijven is nu, maar vooral ook in de toekomst, nóg beter te kunnen ondernemen in de regio.

In fase 1 zullen AB Noord-Holland en AB Fryslân samengaan. De nieuwe coöperatie kent een ledenraad en een bestuur van enkel agrarische leden. De beoogde voorzitter van het bestuur is de heer W. Tabak en vicevoorzitter de heer E. Weel. Het directieteam zal worden gevormd door de heer L.W. Fopma (algemeen) en de heer J.P. Schipper (commercieel). De hoofdvestigingsplaats van de nieuwe organisatie zal Middenmeer zijn. In fase 2 zal AB Zuid-Holland samengaan met de nieuwe coöperatie. De komende maanden wordt het fusieplan verder uitgewerkt.

Feitelijke gegevens

Omzet

¤ 101,9 miljoen (2008)

Vestigingen

Stellendam, Hazerswoude-Dorp, De Lier

Sneek, Drachten, Dokkum, Berlikum, Heerenveen, Wolvega

Middenmeer, Purmerend, Obdam, Hoogkarspel, Texel, Agriport A7

Markten

land & tuinbouw, groenvoorziening, GWW, milieu, bouw, techniek,

transport & logistiek, overheden

Diensten

Uitzenden, Detacheren, Payrolling, Bedrijfsverzorging, HRM diensten

Mdw (on)bepaalde tijd


1.535

Uitzendkrachten

5.825

///////////////////////////////////////////////////////////////// EINDE PERSBERICHT /////////////////////////////////////////////////////////////////////////