Rolstoeltennisser Jelle Oosterwijk ambassadeur van het MS Fonds


MAASSLUIS, 20090324 -- Het Nationaal MS Fonds is trots op Jelle Oosterwijk als nieuwe ambassadeur. Jelle Oosterwijk heeft vier jaar geleden de diagnose MS gekregen. Dit veranderde zijn leven compleet, van een gezonde toekomst in een toekomst met veel onzekerheid.

Multiple Sclerose kostte Jelle zijn baan en zijn relatie.
Vier zware aanvallen en zeven Methylprednisolon kuren verder heeft Jelle geleerd te relativeren.
"Als dit je overkomt, zie je de ware kwaliteit van het leven,"aldus Jelle.
"Ook ik wilde carrière maken, veel geld verdienen, een mooie auto en vaak op vakantie. Maar het is allemaal betrekkelijk. Ik heb de afgrond gezien, ben terug aan de basis en zie de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet."

In november 2007 werd Jelle in contact gebracht met rolstoeltennis.
"Een kwartiertje ballen slaan gooide een wereld voor me open. Het voelde als een bevrijding van het juk dat MS voor me was."
Een training van Oosterwijk, die vroeger in de B-categorie tenniste, was voldoende voor bondscoach Aad de Zwaan, hij had genoeg gezien. "In een gesprek vroegen ze wat ik wilde. Naar de Paralympics in Londen" zei Jelle brutaal. "Dan gaan we je daarbij helpen, was hun antwoord. Sindsdien train ik daar met de nationale A-selectie".
Naast zijn strakke trainingsschema gaat Jelle zich nu dus ook nog inzetten voor het Nationaal MS Fonds. Het Nationaal MS Fonds zal zich natuurlijk inzetten om een bijdrage te leveren zodat Jelle in 2012 meedoet aan de Paralympics in Londen!
Wilt u meer informatie?
Neem contact op met het Nationaal MS Fonds, tel. (010) 591 98 39 of via www.nationaalmsfonds.nl
Doe een donatie op giro 5057.





Nationaal MS Fonds