Gemeente Medemblik

Opening nieuwe bibliotheekvoorzieningen

In Hauwert verrichtte wethouder Zwagerman samen met de leerlingen van OBS De Vijzel, de officiële opening van de nieuwe bibliotheekvoorziening `Bibliotheekclub'. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen elke maandag van 15.15 tot 16.15 uur materialen komen lenen.

Benningbroek/Sijbekarspel
Wethouder Zwagerman opent op 26 maart om 15.00 uur een bibliotheekvoorziening in dorpshuis De Vang te Benningbroek. In dorpshuis De Vang is een Bibliotheek Servicepunt Jeugd, Bibliotheekspreekuur Ouderen en leestafel ondergebracht. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen elke week boeken en andere materialen komen lenen. Er is een bibliotheekmedewerker die elke week media meeneemt voor ouderen. Bij de medewerkers kunnen materialen worden besteld, opgehaald en ingeleverd. Er is ook een aantrekkelijke digitale toegang tot de catalogus van de bibliotheken in de regio. De leestafel in het dorpshuis heeft een goede collectie kranten en tijdschriften die tijdens de openingstijden van het dorpshuis gelezen kunnen worden. De nieuwe bibliotheekvoorziening in het dorphuis is elke donderdag van 15.00 tot 17.00 uur geopend.

Opperdoes
Door de nieuwe voorzieningen wordt de leefbaarheid in de kernen vergroot. Op 6 april volgt de opening van de bibliotheekvoorziening in Opperdoes.