Eerste lesmethode speciaal voor het digitale schoolbord: Take it easy

26/03/2009 08:30

ThiemeMeulenhoff

ThiemeMeulenhoff lanceert de eerste lesmethode speciaal voor het digitale schoolbord:

Take it easy

Als het aan uitgeverij ThiemeMeulenhoff ligt, krijgen kinderen voortaan Engelse les in beeld en geluid via het digitale schoolbord, en al vanaf groep 5. De uitgever is de eerste die een methode introduceert die speciaal is ontwikkeld voor het digibord: Take it easy. Met Take it easy speelt ThiemeMeulenhoff in op twee ontwikkelingen: de groeiende vraag naar lesmateriaal voor het digitale schoolbord in het basisonderwijs en de behoefte om kinderen op jongere leeftijd Engels te leren.

Les van native speakers

In 2007 verviervoudigde het gebruik van digitale schoolborden en in 2008 had bijna de helft van de scholen in het basisonderwijs één of meer digitale borden (bron: Kennisnet.nl). Met het digibord kan de leerkracht op eenvoudige wijze filmpjes, muziek en interactieve teksten inzetten. Van deze mogelijkheid om de les te verlevendigen en interactief te maken, maakt digibordmethode Take it easy optimaal gebruik. De methode biedt:


- twee native speaking 'digiteachers' die de les (geheel in het Engels) presenteren;


- specifieke uitspraakoefeningen die leerlingen al op jonge leeftijd (vanaf groep 5) een perfecte uitspraak aanleren;


- filmpjes en muziekclips die leerlingen in aanraking brengen met spannende, grappige of gevoelige 'real life' situaties waarin de voertaal altijd native Engels is;


- opdrachten die zowel auditief als visueel worden aangeboden, een uitkomst voor dyslectische leerlingen;


- navigatie op het digibord die de leerkracht door de les leidt en lange handleidingen overbodig maakt.

Engels op jongere leeftijd

De Onderwijsraad en de Minister zijn het erover eens dat vreemde taalverwerving eerder zou moeten starten dan in groep 7 en verder moet gaan dan het ouderwetse 'woordjes stampen'. Onderzoek wijst uit dat 'onderdompeling' de beste manier van taalverwerving is voor jeugdige leerlingen. Dat wil zeggen dat de les in de aan te leren taal wordt gegeven. Door de les in het Engels te presenteren, door het zingen van Engelse liedjes en het bekijken van Engelse filmpjes is dat precies wat Take it easy vanaf de eerste les in groep 5 doet.

Demo-dvd naar alle scholen

De methode wordt al volop uitgeprobeerd op scholen die met digitale schoolborden werken. Onder het motto 'native speakers in de klas, easy via het digibord' ontvangen alle basisscholen in Nederland begin april de Take it easy demo-dvd.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.takeiteasy.nu