Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Opening De week van de poëzie

Opening door Ahmed Aboutaleb in Openbare Bibliotheek Amsterdam

De week van de poëzie wordt op zaterdagavond 4 april geopend door Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, als aftrap van een feestelijk programma dat om 20.00 uur aanvangt in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting De week van de poëzie.

Met de dichters K. Schippers, Jana Beranová, Mustafa Stitou, Ruben van Gogh, Annemieke Gerrist en Daniël Bras. John Jansen van Galen en Mieke van der Weij lezen hun eigen gedichtenkeuze voor. Dia's van de expositie 'Van Gogh en de kleuren van de nacht' (Van Gogh Museum) worden tijdens het programma geprojecteerd. De dichters schrijven voor deze avond een gedicht op het thema 'de nacht'. De gedichten zullen worden geplaatst op www.weekvandepoezie.nl, www.oba.nl, www.amsterdamwereldboekenstad.nl en www.literatuurplein.nl. Corrie van Binsbergen en Het Wisselend Toonkwintet zorgen voor de muziek. De presentatie is in handen van Mirjam van Hengel (redacteur Querido).

Reserveren voor de opening 'De nacht' kan via klantenservice@oba.nl, of telefonisch (020) 5230801.

De week van de poëzie

Van zaterdag 4 tot en met donderdag 9 april 2009 is het voor de vijfde keer De week van de poëzie in Nederland! Het thema is dit jaar 'De nacht'. Organisaties uit het hele land worden van harte uitgenodigd om met een poëzie-activiteit aan deze week mee te doen.

Samenwerking De week van de poëzie, VOB, OBA en Amsterdam Wereldboekenstad

De organisatie van De week van de poëzie werkt nauw samen met de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) in allerlei acties voorafgaande en tijdens De week van de poëzie.

Dit jaar werkt De week van de poëzie ook samen met Amsterdam Wereldboekenstad. Mede hierdoor is het mogelijk om een speciaal programma te presenteren bij de opening op 4 april. Amsterdam is nog t/m 22 april 2009 Wereldboekenstad. De stad draagt de UNESCO-titel Wereldboekenstad een jaar lang. Onder het thema 'Een open boek, een open geest?' presenteert Amsterdam Wereldboekenstad een uitgebreid programma voor een breed publiek.

Financiële steun

De week van de poëzie wordt begunstigd door VOB, OBA, Amsterdam Wereldboekenstad, LIRA Fonds, Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds (NLPVF).

Openbare Bibliotheek Amsterdam
De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een culturele instelling, die zich al 90 jaar ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. In die 90 jaar heeft OBA zich ontwikkeld tot de meest gebruikte culturele ontmoetingsplaats in heel Amsterdam met 170.000 leden en meer dan 4,5 miljoen bezoekers per jaar.

De OBA wil een centrum voor ontmoeting en educatie, voor alle geledingen in de bevolking zijn. Hieruit vloeien tal van promotionele en culturele activiteiten voort, in het kader van de leesbevordering, educatie en de overdracht van kennis en cultuur.

De organisatie omvat een centrale bibliotheek en 27 wijkbibliotheken. Samen verzorgen zij het bibliotheekwerk in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel.

Kijk voor het actuele programma op www.oba.nl

---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht