Museumvereniging

PERSBERICHT

Museumweekend 2009 - Verleiding: laat je verleiden door een museumstuk! Zaterdag 4 en zondag 5 april

Gratis entree!

Het Persmuseum organiseert allerlei gratis activiteiten tijdens het nationale museumweekend! Voor volwassenen zijn er bijzondere museumstukken te zien en worden er rondleidingen aangeboden, kinderen vermaken zich in de knutselhoek of doen de speurtocht. Daarnaast houdt het Persmuseum het hele weekend een doublettenverkoop.

Zaterdag en Zondag
12.00-17.00 uur


· Doublettenverkoop
Historische kranten, tijdschriften, boeken en andere spullen die het Persmuseum dubbel in de collectie heeft, worden tegen aantrekkelijke prijzen verkocht.


· Bijzondere museumstukken
Laat je verleiden door de bijzondere museumstukken van het museum die speciaal voor het Museumweekend uit het depot zijn gehaald. Elk museumstuk vertelt een bijzonder verhaal, waaronder een beeld van de beroemde Duitse beeldhouwer Rudolf Belling.


· Rondleidingen
Gedurende de dag worden er om het uur korte rondleidingen gegeven door het museum. Zo komen de vaste opstelling Start de Persen!, een overzicht van 400 jaar Nederlandse persgeschiedenis, en de wisseltentoonstelling Politiek in Prent 2008, een overzicht van de beste politieke cartoons van 2008, aan bod.


· Speciale speurtocht voor kinderen
Kinderen kunnen de speciale speurtocht doen door het museum of kunnen zich vermaken in de knutselhoek.

Voor meer informatie over het museum en de tentoonstellingen: www.persmuseum.nl
---