Prinses Laurentien aanwezig bij viering 225-jarig bestaan Maatschapppij tot Nut van 't Algemeen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is zaterdag 4 april aanwezig bij de viering van het 225-jarig bestaan van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen in het Nationaal Onderwijsmuseum te Rotterdam. De Prinses neemt het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst. Aansluitend houdt de Prinses een toespraak.

Het Nut heeft zich in de afgelopen twee eeuwen onder andere ingezet voor het geven van volksonderwijs, het opleiden van onderwijzers en onderwijzeressen, het stichten van volksbibliotheken en het oprichten van spaarbanken. Mede dankzij initiatieven van het Nut werd basisonderwijs bereikbaar voor iedereen.

De Prinses bezoekt in het Onderwijsmuseum ook als eerste de tentoonstelling Nut'tig leren voor iedereen. In deze tentoonstelling wordt het 225-jarig bestaan van het Nut over het voetlicht gebracht. Op de tentoonstelling zijn onder andere originele 19e eeuwse educatieve Nutsprenten te zien.

Prinses Laurentien zet zich onder andere als voorzitter van de Stichting Lezen en Schrijven in voor de bevordering voor alfabetisering. Daarnaast richt zij zich op initiatieven rond leesbevordering onder kinderen en jongeren.

Noot voor redacties (