Museumvereniging

PERSBERICHT
9 maart 2009

`Spoedcursus Conservator' en vogelverleidingen

Tijdens het Nationaal Museumweekend, 4 en 5 april, wordt in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam speciaal voor kinderen de `spoedcursus conservator' gegeven. En, in het kader van het thema `verleiden' vertellen de jonge ornithologen Garry Bakker en André de Baerdemaeker hoe vogels elkaar in het voorjaar verleiden tot voortplanting.

De spoedcursus `Hoe word ik conservator' brengt kinderen in contact met een opgezette ijsbeer, een slang op sterk water, de opgevulde huid van een pinguïn, opgeprikte insecten en fossiele botten. Hoe komt het museum aan die spullen? Hoe en waarom worden ze bewaard? Wat doet de conservator ermee voordat ze een plaats in het museum krijgen? De spoedcursus duurt ongeveer een uur en wordt zowel zaterdag als zondag drie keer gegeven, om 11.30, 13.30 en 15.30 uur. Na afloop mogen de cursisten zelfs even in het collectie-depot kijken. Daar mag eigenlijk alleen de conservator komen.

Garry Bakker en André de Baerdemaeker, gedreven vogelaars van bureau Stadsnatuur Rotterdam, geven in de Hoboken Salon van het museum een snelle presentatie over `Verleiding bij vogels'. Omringd door een keur aan opgezette vogels uit de museumcollectie vertellen zij hoe vogels hun zangkwaliteiten en verenkleed inzetten om een partner te vinden. Na afloop volgt een wandeling door het Museumpark waar geprobeerd wordt om amoureuze vogels te betrappen. De presentatie `Verleiding bij vogels' duurt ongeveer een uur (inclusief de wandeling) en start zowel zaterdag als zondag, om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

Entree en activiteiten tijdens het Museumweekend zijn gratis. Voor alle activiteiten geldt: kom op tijd, vol is vol.


---
Meer informatie en beeldmateriaal: Kees Moeliker 010 2660463 | 06 53778445

Natuurhistorisch Museum Rotterdam Westzeedijk 345 (Museumpark) 3015 AA Rotterdam 010 436422 | www.nmr.nl