RTL Group

Nieuwe RTL5-serie 'The Strip': misdaadbestrijding aan zonnige, Australische kust

Overdag is de Australische gold coast een aaneenschakeling van gouden stranden, ingesloten tussen een indrukwekkende skyline en een schitterende zee. Dat deze idylle ook een donkere kant heeft, wordt duidelijk in de nieuwe spannende misdaadserie The Strip, vanaf zaterdag 4 april bij RTL 5. In elke aflevering is te zien hoe het zonnige paradijs s nachts wordt overgenomen door de Russische maffia, Libanese gangsters en andere types die het daglicht niet kunnen verdragen. De leden van het misdaadbestrijdingsteam Main Beach CIB staan elke dag klaar om dit kwaad tegen te gaan.

Rechercheur Jack Cross (Aaron Jeefery) is één van de misdaadbestrijders. Na een turbulente tijd in Melbourne, hoopt hij aan de goudkust een nieuwe start te kunnen maken. Jack staat vooral bekend als een ongeduldige, temperamentvolle man die bereid is om risicos te nemen. Zijn naaste collega Francis Tully (Vanessa Gray) is de dochter van een lokale bookmaker. Ze is een zelfverzekerde vrouw die de kust door en door kent, wat vaak van pas komt tijdens haar werk.

Jack en Frances verschillen als dag en nacht, maar doen er samen alles aan de vaak raadselachtige misdaden langs The Strip op te lossen. Daarbij ondervinden ze regelmatig tegenwerking van het Russische maffialid Ivan Ludwig Lazar (Franko Milostnik). Deze voormalige agent heeft de onderwereld opgezocht na een bomaanslag waarbij zijn vrouw en kinderen om het leven kwamen.

RTL 5: vanaf zaterdag 4 april wekelijks tussen 21.05 en 22.00 uur.

Naamsvermelding bijgaand fotomateriaal: Fremantle Media
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.