Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Maart 2009

Den Haag/Amsterdam | 4 en 9 april 2009

Martin Luther King Jr. Lezing en Debat

Martin Luther King Jr. Lezing
4 april: 20.00 uur

Paul Scheffer spreekt in de tweede Martin Luther King Jr. Lezing over de actualiteit en achtergronden van het integratievraagstuk: Een emancipatie zonder einde: Martin Luther King en wij. Scheffer is publicist, bijzonder hoogleraar aan de UvA en prominent PvdA lid. Zijn boek Het land van aankomst verhaalt een zoektocht naar de problemen van de multiculturele samenleving. 'We leven in een land van aankomst, een land waar velen van heinde en verre naar toe zijn gekomen en een land waar mensen al generaties lang leven. Dat is een kwetsbare verandering. Het debat is vaak fel, omdat er veel op het spel staat.' Met medewerking van van Wim Janse, decaan Faculteit der Godgeleerdheid (VU) en John Leerdam Tweede Kamerlid PVDA.

Debat: Integratie tot (w)elke prijs?
9 april: 15.00-17.00 uur

Met het verschijnen van de integratienota van de PvdA in 2008 lijkt het centrum van politiek Nederland te hebben gekozen voor de no nonsens aanpak van de VVD en definitief afscheid te hebben genomen van een vriendelijke permissieve multiculturele samenleving. Hoe reëel is de no nonsens aanpak en waar blijven we met de gelijkwaardigheid van mensen en culturen? Of regeert de angst nog steeds en blijven de ware problemen onbenoemd?

Met Lilianne Ploumen, voorzitter PvdA, Gabriël van den Brink ,hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde Universiteit van Tilburg, Paul de Krom, woordvoerder integratie 2e Kamer fractie VVD, Adem Kumcu, voorzitter Stichting Cosmicus en programmamanager Diversiteit en Integratie van de Gemeente Utrecht en Susanne Legêne, hoogleraar politieke geschiedenis(VU)

Een samenwerking van de Boskant, Stek en Vu podium m.m.v. St Cosmicus, OAR (St. Overseas Americans Remember)

Waar en wanneer?


Datum: 4 april 2009 om 20.00 uur | 9 april 2009 van15.00 uur- 17.00 uur
Plaats: Den Haag | De Boskant | Fluwelen Burgwal 45 Toegang: ¤ 4 | leden vereniging VU- Windesheim en studenten ¤2 | aanmelden bij de Boskant info@deboskant.nl | 070-3614180

Informatie

Op www.vupodium.nl en www.deboskant.nl

VU-podiumagenda
Op de hoogte blijven van ons programma-aanbod? Kijk dan op www.vupodium.nl en schrijf je in voor de digitale agenda.



Vrije Universiteit Amsterdam