Gemeente Diemen


Compostdag wordt Tuindag!

Gratis compost en veel tips over tuinonderhoud. Kom op zaterdag 4 april naar de eerste Diemer Tuindag Misschien herinnert u zich nog de compostdagen van de afgelopen paar jaar.
De oproep om gratis compost op te halen op de gemeentewerf, leverde een file op tot over het spoor! Dat was een van de redenen om het dit jaar anders te doen. Daarom wordt de compost dit jaar "wijkgericht" uitgedeeld op drie locaties in Diemen Noord, Centrum en Zuid. Maar dat is niet de enige verandering: dit jaar kunt u ook veel informatie krijgen over het onderhoud van uw tuin.

* Hoe richt ik mijn tuin in zodat vogels en vlinders er graag komen?
* Wanneer kunnen bomen en struiken het best gesnoeid worden?
* Wat kan ik er aan doen dat na een regenbui de tuin niet blank staat, maar het water netjes afgevoerd wordt?
* Welke planten doen het goed in een bak op het balkon?

Op deze en tal van andere vragen krijgt u antwoord en advies van deskundigen van de gemeente en vrijwilligers van de IVN. Bovendien zijn in iedere wijk uw wijkcoördinator en wijkwethouder aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie kunt u met hen praten over zaken die u bezighouden in uw wijk.
Bij ieder tuinadvies ontvangt u bovendien een gratis vlinderstruikje.

Waar en wanneer?
We zien u graag op zaterdag 4 april tussen 10.30 en 13.30 uur op een van de volgende locaties:

* Diemen Noord: bij het winkelcentrum aan het Gruttoplein
* Diemen Centrum: op het voorplein van het gemeentehuis
* Diemen Zuid: bij het winkelcentrum Kruidenhof

Voor iedere inwoner zijn er maximaal vier zakken compost. Kom op tijd, want op is op!
De bewoners van het buitengebied kunnen hun wijkcoördinator en wijkwethouder ontmoeten bij de kraam op het voorplein van het gemeentehuis in Diemen Centrum.

tuindag
Waarom gratis compost?

Met deze actie bedanken afvalbedrijf De Meerlanden en de gemeente u voor uw inspanning groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren. Dit GFT wordt door afvalbedrijf De Meerlanden in Rijsenhout verwerkt tot compost. Inwoners krijgen het ingezamelde GFT nu terug in de vorm van compost.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee Composteren is goed voor het milieu; het GFT-afval wordt nuttig hergebruikt. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het GFT-afval goed gescheiden te blijven aanleveren!

Goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Voorverpakte compost is gemengd met turf en, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---