Universiteit van Amsterdam

Persbericht Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam

Hogeschool en Universiteit van Amsterdam: 13e Nationale Schoolkrantdag

Duizenden scholieren kiezen beste schoolkrantcover

In de afgelopen weken hebben meer dan 5500 scholieren uit het hele land hun stem uitgebracht voor de verkiezing van de beste Schoolkrant Cover van 2009. Vier schoolkranten kregen de meeste stemmen en zijn genomineerd voor de prijs: Ongehooord! van scholengemeenschap De Driemark uit Winterswijk, De Doedel van het Develsteincollege uit Zwijndrecht, Broodje Aap van het Karel de Grote College uit Nijmegen en Bon Bon van het Bonnefantencollege uit Maastricht. Tot 31 maart kiezen de scholieren wie van deze vier genomineerden de publieksprijs voor de beste Schoolkrant Cover wint. De winnaar wordt op zaterdag 4 april bekend gemaakt tijdens de Nationale Schoolkrantdag in Amsterdam. Op die dag maakt een vakjury ook bekend welke school naar huis gaat met de hoofdprijs voor de Beste Schoolkrant van 2009.

De Nationale Schoolkrantdag wordt op zaterdag 4 april gehouden in Amsterdam. Het is een evenement voor schoolkrantredacteuren uit het hele land, georganiseerd door de Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam. Tijdens de Nationale Schoolkrantdag leren schoolkrantredacteuren van echte 'professionals' de kneepjes van het vak. Ook worden de Schoolkrant Awards uitgereikt. De presentatie wordt verzorgd door Laïla Abid van het NOS Journaal. Enkele honderden schoolkrantredacteuren nemen deel aan de dag.

Er zijn Schoolkrant Awards in de volgende categorieën: Beste Schoolkrant (hoofdprijs), Beste Cover (publieksprijs), Beste Website, Beste Vormgeving, Beste Column, Beste Interview en Beste Cartoon. Er is ook een aanmoedigingsprijs.

De vakjury kiest de Beste Schoolkrant en maakt op 4 april bekend welke school de hoofdprijs wint. De jury bestaat uit Dolf Rogmans, hoofdredacteur De Journalist en Villamedia.nl; Yvonne Doorduyn, politiek verslaggever voor De Volkskrant en Marco Buddingh, vormgever van Kidsweek, fotograaf en illustrator.

Zie ook www.schoolkrantdag.nl.