FloraHolland


Kom in de Kas Lansingerland

BLEISWIJK (25 maart 2009) - Op zaterdag en zondag 4 en 5 april zetten kwekers in Lansingerland tijdens de landelijke manifestatie `Kom in de Kas' hun deuren open voor het publiek. Bezoekers kunnen zowel op zaterdag als zondag tussen 11.00 en 17.00 uur terecht bij achttien kwekers aan de A.H. Verweyweg en de J. Poortmanweg. Ook FloraHolland Bleiswijk en groothandelscentrum Terra Bleiswijk zijn vertegenwoordigd bij Kom in de Kas.

Albert de Haaij, Keurmeester Bloemen bij FloraHolland, verzorgt een van de bloemschikdemonstraties. De daarbij gemaakte arrangementen worden vervolgens per opbod verkocht. De opbrengst van de veilingverkoop komt ten goede van de Pre Ride for the Roses. De Pre Ride for the Roses is een initiatief dat vanuit de sierteeltsector is ontstaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Bij de deelnemende bedrijven die gratis te bezoeken zijn, worden verschillende nevenactiviteiten georganiseerd. Zo is er onder andere een kok die lekkere groentehapjes maakt met de verse producten uit de kas en een dierenshow. Voor kinderen is er bovendien van alles te doen, zoals schminken, een draaimolen, een springkussen en een hindernisbaan. Ook de bokkenkarren zijn weer van de partij.

Het gebied is tijdens Kom in de Kas niet toegankelijk voor auto's. Auto's kunnen geparkeerd worden bij FloraHolland Bleiswijk, waarna een gratis bus genomen kan worden richting het feestterrein en vice versa.