Gemeente Zwolle

Mountainbikeparcours Zwolle officieel geopend

Datum uitgave persbericht: 03/25/2009

Het is zover: Zwolle heeft een eigen officieel mountainbikeparcours binnen haar gemeentegrenzen. In het Westerveldse Bos is op initiatief van Toerclub Swolland, met steun van de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle een korte, maar zeer aantrekkelijke, technische route aangelegd.

Op 4 april 2009 wordt de route officieel geopend. Om 11.00 uur zullen de heer Cnossen, wethouder van sport van de gemeente Zwolle en de heer Ranter, lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel de openingshandeling verrichten. Daarna rijden de ATB-jeugdleden van Toerclub Swolland het eerste rondje: de route wordt hun thuisparcours.

ATB-clinic voor jeugd en volwassenen

Na de opening organiseert Toerclub Swolland om 11.30 uur een open ATB-clinic voor jeugd en volwassenen. Aanmelden vooraf is niet nodig. Sportservice Zwolle stelt een beperkt aantal leen-ATB's beschikbaar (legitimatie verplicht); deelname met een eigen mountainbike is ook mogelijk.
De opening en het parcours en de clinics worden gehouden bij de parkeerplaats van het Westerveldse Bos aan het einde van de Kolksteeg in Langenholte.

Informatie