Gemeente Zoetermeer

Woonmarkt voor starters

Jongeren die zich voor het eerst gaan oriënteren op de woningmarkt kunnen zaterdag 4 april veel informatie krijgen. Op deze dag wordt in het Congres en Sportcentrum Dekker aan de Scheglaan 12 in Zoetermeer een `Woonstartdag' gehouden. Wethouder Frans Muijzers geeft om 13.00 uur de aftrap. De markt wordt gehouden om jongeren bewust te maken van wat er bij komt kijken als zij zich voor het eerst op de woningmarkt begeven. De markt eindigt om 17.00 uur.

Diverse partijen waaronder makelaars, woningcorporaties, een notaris en de gemeente Zoetermeer zijn aanwezig. Zij geven voorlichting over alles wat er komt kijken bij het kopen of huren van een huis. Behalve de informatiekramen bevat het programma ook seminars. Hier worden onderwerpen behandeld zoals een huis huren of kopen, koopsubsidie, starterslening. De seminars duren vijftien minuten. De eerste sessie van de seminars is van 13.15 - 14.45 uur en wordt herhaald van 15.15 tot 16.45 uur. Na de seminars kunnen de aanwezigen vragen stellen.

Dagvoorzitter Martin Hierk van het Erasmus College heeft een filmpje gemaakt waarin hij starters interviewt over onderwerpen waar je als starter tegenaan loopt. Voorafgaand aan de seminars wordt het filmpje vertoond.