Museumvereniging

PERSBERICHT

Laat u verleiden...
Gratis entree tijdens museumweekend

Laat u eens verleiden tot een kijkje in het museum. Het Museumweekend op 4 en 5 april is hier uitermate geschikt voor. Het Noordbrabants Museum opent dan gratis haar deuren.

Het landelijke thema van het Museumweekend is dit jaar `Verleiden'. Benieuwd of verleiden ook behoort tot de kenmerken van een ideale vrouw? Bezoek dan de tijdelijke tentoonstelling De Ideale Vrouw. Of misschien laat u zich liever verleiden tot een bezoek aan de kleurrijke bloemstillevens in de salons of het Romeins wijnservies in de archeologische collectie? U kunt ook een kijkje nemen in de museumtuin, waar u wandelt langs moderne beelden.

Op de zaterdag kunnen bezoekers bovendien zomaar verleid worden door de ritmische klanken van de Braziliaanse Samba, en kunnen dames hun wederhelft wellicht verleiden door een nieuwe oogmake-up! Ook voor kinderen is er het hele weekend genoeg te doen. Zij spelen Ga je mee op Safari? of Grazen in 't Groen. Voor wat oudere kinderen is er het gratis spannende Bossche moordspel...

Het Museumweekend is tevens voorlopig de láátste gelegenheid om de afdeling Archeologie te bezichtigen! Als gevolg van de aankomende verbouwing zal deze afdeling tijdelijk niet te bezoeken zijn. Mocht u niet willen wachten tot na de verbouwing, grijp dan dit weekend aan voor het bekijken van deze archeologische vondsten.

U bent dus van harte welkom in het monumentaal 18e-eeuwe stadspaleis aan de Verwersstraat 41 in 's-Hertogenbosch, het Noordbrabants Museum. Op beide dagen geopend van 12:00-17:00 uur. Meer informatie over het museum vindt u op www.noordbrabantsmuseum.nl.

Aan de redacties
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Charlotte Joosten, tel. 073 ­ 68 77 815 of per e-mail cjoosten@noordbrabantsmuseum.nl


Verwersstraat 41 Postbus 1004 - P.O Box 1004 NL 5200 BA `s-Hertogenbosch

Telefoon 00 31 (0)73 6877 877 Telefax 00 31 (0)73 6877 899 info@noordbrabantsmuseum.nl www.noordbrabantsmuseum.nl