UMC Utrecht


WKZ start skillslabs voor zieke kinderen

Binnenkort kunnen zieke kinderen op een skillslab leren hoe ze kunnen omgaan met dingen die ze moeilijk vinden. Moe zijn, niet zo snel kunnen bewegen, dik zijn en gepest worden, zijn problemen waarmee ze in het dagelijks leven te maken kunnen krijgen. Met vaardigheidstrainingen, ofwel skillslabs, wil het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, bevorderen dat zieke kinderen lekker in hun vel zitten.

De aftrap voor de skillslabs vindt plaats op het kindersymposium `Dit ben ik' op zaterdag 4 april. Hier krijgen chronisch zieke kinderen ondermeer tips van koks over lekker eten met een dieet. Ze kunnen zelfverdedigingles volgen en bijvoorbeeld een make-over ondergaan. Tijdens de symposiummiddag mogen kinderen meestemmen over de inhoud van de skillslabs.

De labs worden verder uitgewerkt en gaan later dit jaar in het WKZ van start. De labs worden georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Het WKZ vraagt chronisch zieke kinderen regelmatig naar hun mening en laat deze van invloed zijn op het beleid van het kinderziekenhuis.

"Kinderen die chronisch ziek zijn, hebben het niet gemakkelijk. Door de ziekte en de behandeling met medicijnen kunnen ze niet altijd alles doen wat ze willen. Met skillslabs op het gebied van bewegen, diëtetiek en kleding- en presentatieadvies helpen we ze met dingen die ze lastig vinden. Als je lekker in je vel zit, voel je je namelijk ook minder ziek", aldus prof. dr. Wietse Kuis, initiator van de skillslabs en voorzitter van de divisie Kinderen van het WKZ.

Voor nadere informatie:
UMC Utrecht, In- en Externe Communicatie
Ilse van Wijk, Linda Minnen en Mariet Buddingh
tel. 088 7556371 of 7558580.
Buiten kantooruren via 088-755 5555
dinsdag 31 maart 2009