Provincie Noord-Holland

Innovatie in hoofdrol bij RTV NH

31-3-2009

Van nieuwe groenten tot matrassen voor koeien: innovatie kent veel verschijningsvormen. Dat is vanaf zaterdag 4 april te zien in de nieuwe televisieserie Noord-Holland rond in 360° op RTV Noord-Holland.

In deze serie staat innovatie in de provincie Noord-Holland centraal: vernieuwende en slimme ideeën, producten en processen.

De economie verandert. De Europese Unie wordt groter, het Verre Oosten rukt op en productie verschuift naar lagelonenlanden. Ook de provincie Noord-Holland richt zich steeds meer op innovatie en kennisoverdracht. In het programma Noord-Holland rond in 360º komen deze ontwikkelingen in het Noord-Hollandse bedrijfsleven naar voren.

Presentatieduo Alida Dors en Evren Smukyan
Presentatieduo Alida Dors en Evren Smukyan

Deze nieuwe serie, bestaande uit 13 afleveringen van 25 minuten, wordt gepresenteerd door een jong duo: Evren Smukyan en Alida Dors. Elke aflevering start vanuit een Noord-Hollandse plaats. Alida en Evren komen ontwikkelingen tegen zoals chipstechnologie, kustbescherming, tongvissen en kweektong, onderzoek naar scheepswrakken, darm- en borstonderzoek en bijzondere architectuur. In de eerste aflevering bezoekt het duo het Afval Energiebedrijf Amsterdam (AEB), Waternet en NuStar in de Haven van Amsterdam.

Een tv-programma over de provincie?
In de provincie Noord-Holland wordt elke dag gewerkt aan het verbeteren van de Noord-Hollandse samenleving. Met de televisieserie Noord-Holland rond in 360° wil het bestuur van de provincie Noord-Holland innovatie onder de aandacht brengen en laten zien dat Noord-Holland een sterk bedrijfsleven heeft.

Uitzendingen: vanaf zaterdag 4 april 13 weken lang op RTV NH, om 18.25 uur, 19.25 uur, 20.25 uur en 23.25 uur. Zie ook de website van www.360graden.tv.

Nieuwsredactie