Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Zaterdag 4 april feestelijke start campagne Schoonhouden is Simpel

2 april 2009

Er zijn maar weinig onderwerpen in de politiek waar men het zo over eens is als afval op straat. Welke politieke mening mensen ook hebben, ze willen allemaal graag wonen in een schone straat.

Campagnelogo Een leefbare straat is een straat zonder rondslingerend afval. Daar ligt letterlijk een schone taak voor het stadsdeel. Het stadsdeel haalt het afval op, veegt de straten en handhaaft de regels. Maar we kunnen het niet alleen; uw hulp is onmisbaar. Een schone straat is het resultaat van goed samenspel tussen een efficiënte afvalinzameling en bewoners die helpen de straat schoon te houden. Het stadsdeel werkt al veel samen met bewoners. Zo kunnen bewoners in de Transvaalbuurt en de Oosterparkbuurt een ondergrondse container adopteren. Na de zomer introduceren we dit systeem ook in de Dapperbuurt. Maar u kunt vooral helpen door zich aan de regels te houden voor het aanbieden van afval.
De meeste bewoners willen het graag goed doen. Dat merken we bijvoorbeeld aan grofvuil dat keurig opgestapeld wordt aangeboden - ook al staat het op de verkeerde plek. Niet alle bewoners zijn echter even goed op de hoogte van de afvalregels. Hoog tijd dus om de regels voor het aanbieden van afval weer eens onder uw aandacht te brengen. En u te laten zien dat de straat schoonhouden eigenlijk heel simpel is.

Sharona Ceha,
portefeuillehouder Ruimtelijk Beheer

De campagne Schoonhouden is simpel gaat zaterdag 4 april feestelijk van start. U bent daarbij van harte welkom!


* Kom om 13.30 uur naar de hoek van de Dapperstraat en de Eerste Van Swindenstraat.

* Vanaf dit verzamelpunt trekt een unieke muziekband bestaande uit medewerkers van de reiniging naar de hoek van de Eerste Van Swindenstraat en de Linnaeusstraat.

* Daar onthult portefeuillehouder Sharona Ceha om 13.45 uur het campagnelogo.

* Daarna geeft ze het startsein voor een spetterende muziekuitvoering op kliko's en met stoffer en blik. Iedereen mag meedoen!

* Na afloop is er gratis koffie of thee van Bakkie in de Buurt.

Kom ook en geef de campagne samen met de medewerkers van de reiniging een swingende start!

---