Ministerie van Defensie

Activiteiten Defensiemusea tijdens Museumweekend

3 april 2009, 12.46 uur

De Brewster Buffalo in aanbouw, te bezichten in het Militaire Luchtvaart Museum. Musea in heel Nederland openen komend weekend gratis of met korting hun deuren. Een aantal Defensiemusea pakt uit tijdens het Nationale Museumweekend. Het thema van dit jaar is `verleiden'.

Militair Luchtvaart Museum

In het Militair Luchtvaart Museum neemt u een kijkje achter de schermen. In de depots ziet u een bijzondere verborgen collectie. Daarnaast ziet u in de werkcentra de werkzaamheden aan oude vliegtuigen van dichtbij.

Marinemuseum

In het Marinemuseum komt u meer te weten over het langste allemanseind (stuk gevlochten touw onder de klepel van een scheepsbel) ter wereld. U kunt het oude ambacht `schiemanswerk' beoefenen. Op zondag geniet u van een optreden van theatergroep `Pandemonia'.

Museum Bronbeek

Museum Bronbeek organiseert Indische spelletjes, wayangpoppen maken en een rondleiding over landgoed Bronbeek. Zondag kunt u er genieten van gamelan (Indonesische traditionele muziek).

En meer..

Ook de zelfstandige Defensiegerelateerde musea zijn een bezoek waard, bijvoorbeeld: * Marechausseemuseum: lezing en demonstratie van een geleider met zijn explosievenspeurhonden. * Legermuseum: een militaire modeshow met romein en musketier, rondleidingen, romantische ansichtkaarten van het front, marsepeinen hartjes maken en een lezing over historische affiches. * Geniemuseum: openstelling regimentskamer, op zondag een optreden van het Oud Leden Fanfarekorps der Genie, re-enacters (acteurs) in genie-uniformen uit de Tweede Wereldoorlog en een schminktafel. * En meer... kijk voor meer informatie op www.museumweekend.nl.

Andere sites

* Museumweekend 2009