Ingezonden persbericht


King Jack op aankomende Club 3VOOR12 Den Haag
Het is weer zover! Een nieuwe editie van Club 3VOOR12 Den Haag staat voor de deur, en wel op zaterdag 4 april in het Paardcafé. Tijdens deze editie staan er optredens gepland van King Jack, Melanocaster, Benjamin Rhodes en The Socks. King Jack, met twee leden van de Anouk-band, is inmiddels geen onbekende meer in Nederland en zal Club 3VOOR12 Den Haag afsluiten met een wervelende rockshow.

20.00 uur The Socks
De Haagse meidenband The Socks, lijfde onlangs de kersverse zangeres Valérie Scheffers in. Zij werd 'gepresenteerd' tijdens het Valentijnsconcert in de SuperMarkt. De reacties waren zeer lovend en de optredens lopen inmiddels ook al binnen. Op 4 april mogen zij Club 3VOOR12 Den Haag openen, dus wees op tijd!

21.00 uur Benjamin Rhodes
De Haagse zanger Jochanan Samama aka Benjamin Rhodes is een nieuw talent in de Haagse muziekscene. Met nog maar net het debuutoptreden achter de kiezen, staan Benjamin en zijn band geboekt voor maar liefst twee optredens op The Hague Jazz, 22 en 23 mei in het World Forum Theater. Denk John Mayer, Jamiroquai, John Legend en Coldplay, maar vooral heel erg Benjamin Rhodes.

22.00 uur Melanocaster
Club 3VOOR12 Den Haag nodigt al vanaf de eerste editie bands uit van buiten de regio voor een optreden, maar voor deze editie is er ene heuse uitwisseling opgezet met 3VOOR12 Friesland. Dat betekent dat er niet alleen Friese bands hiernaartoe komen, maar dat wij ook Haagse bands naar Friesland gaan uitzenden. Hierover later meer. Voor de editie van zaterdag 4 april is de Friese band Melanocaster uitgenodigd. Deze band draait al heel wat jaren mee en stond onder andere op festivals als Parkpop, EuroSonic, Indian Summer Festival en Trailerpop en podia als Paradiso, de Melkweg, Paard van Troje, P60, de Effenaar, het Patronaat en de EKKO. Melanocaster speelt jaren '70 garage rock en wordt ook wel vergeleken met dEUS en TomWaits. Een absolute aanrader!

23.10 uur King Jack
Ook King Jack haalt de inspiratie uit de jaren '70. De carrière van de in 2006 opgerichte band raakte in 2007 in een stroomversnelling als zanger/bassist Boaz en toetsenist Thijs gevraagd worden voor de begeleidingsband van de Haagse zangeres Anouk. Inmiddels is King Jack een platencontract met Sony, eerste single 'Sunrise' en optredens bij onder andere De Wereld Draait Door verder en gaat het hard met de band. Zelf noemt de band hun muziek "rechttoe rechtaan rock 'n' roll met scheurende gitaren, een vuige Hammond orgel en bluesy zang" en daar valt niets tegenin te brengen.

Club 3VOOR12 Den Haag
Zaterdag 4 april 2009
Podiumcafé Paard van Troje
Aanvang: 20.00 uur / Gratis entree
Meer info op www.3voor12denhaag.nl

Club 3VOOR12 Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Haags Pop Centrum, Podiumcafé Paard van Troje en VPRO's 3VOOR12.
---