Ingezonden persbericht


Persbericht
Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Museumweekend in Natura Docet
4 en 5 april 2009

Het Museumweekend is voor veel mensen een goede gelegenheid om kennis te maken met een bijzonder museum in de buurt. Want, u kent het vast wel, vaak weet je beter welke musea er in vakantiesteden ver weg zijn dan in je eigen woonplaats. Laat u daarom verrassen door Natura Docet, het provinciaal natuurhistorisch museum waar de verzamelingen van Meester Bernink, hoofdonderwijzer in Denekamp rond 1900, te zien zijn.

U kunt tijdens een wandeling door het museum kennismaken met de 10 topstukken van Natura Docet. De uitgestorven fossiele vishagedis, de Ichthyosaurus, staat bovenaan dat lijstje. Dan volgt het mammoetskelet, de kogeldioriet, de laatste bever van Nederland etc etc. Op de zondag van het weekend, 5 april, zijn er allerlei activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Er worden demonstraties gegeven hoe fossielen vrijgeprepareerd (losgemaakt) worden uit Solnhofer kalk. Er zijn tussen 13 en 15 uur rondleidingen door de nieuwe tuin van het museum, het landschap van Twente in het klein. Omdat dit weekend net de nieuwe tentoonstelling over de prehistorie van Twente geopend is zijn er allerlei onderzoekjes te doen waarmee archeologen informatie over hun vondsten krijgen. Soms gebeurt dat heel praktisch door bijvoorbeeld een trechterbeker na te boetseren. Zodoende 'merkt' de archeoloog welke methode de prehistorische pottenbakkers gebruikten om huisraad te maken. Op zondag 5 april wordt er ook gewerkt aan een moderne versie van een grottekening. Het resultaat, dat door de bezoekers van Natura Docet in het museumweekend samen gemaakt wordt, is tijdens de duur van de tentoonstelling Van Steentijd tot Stadsmuur in de hal van het museum te zien.

Natura Docet zoemt van de activiteiten tijdens het Museumweekend, vooral op zondag 5 april. Het museum aan de Oldenzaalsestraat 39 in Denekamp is op beide dagen geopend tussen 11 en 17 uur. De toegang is voor iedereen op beide dagen gratis.

Noot voor redacties /

Ingezonden persbericht