Evangelische Omroep

PRINSES MABEL BIJ OPENING MOVIES THAT MATTER FESTIVAL

Blauw Bloed, zaterdag 04 april 2009 om 19.35 uur op Nederland 2

Aanstaande zaterdag in een nieuwe uitzending van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed aandacht voor prinses Mabel. De prinses, die slechts sporadisch in Nederland is, zal aanwezig zijn bij de opening van het Movies that Matter Festival in Den Haag. Prinses Mabel is onder andere aanwezig bij de première van de documentaire Pray the Devil Back to Hell. Deze film vertelt het verhaal van de Liberiaanse vrouwenbeweging die ten strijde trok tegen het regime van dictator Charles Taylor. Blauw Bloed doet uitgebreid verslag van de betrokkenheid van de prinses bij dit filmfestival. Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Prinses Máxima bezocht woensdag in Rotterdam het Colourful Business Event. Dit evenement richt zich met name op ondernemers met andere culturele achtergronden, vrouwen en starters. De prinses nam onder meer de nieuwe website van de stichting Colourful Business in gebruik en bezocht diverse standhouders.

De prins kan mij nog meer vertellen
In de studio gaat presentator Jeroen Snel in gesprek met Gerard Aalders, auteur van een nieuw - en kritisch - boek over prins Bernhard: 'De prins kan mij nog meer vertellen'. Aalders bekritiseert hierin onder andere de rol van prins Bernhard in de Tweede Wereldoorlog en later tijdens diens vele handelsmissies.

Outfits buitenlandse royals
Verder neemt Blauw Bloed deze week de outfits van de buitenlandse royals onder de loep. De Belgische prinses Mathilde, Mette-Marit van Noorwegen, Letizia van Spanje en de Jordaanse koningin Rania hadden drukke agenda's de afgelopen maand en waren dus ook in diverse bijzondere outfits te zien. De één slaagde er echter beter in om goed voor de dag te komen dan de ander...

Spraakmakende liefde Irene en Carlos Hugo
Daarnaast aandacht voor de spraakmakende liefde van prinses Irene en Carlos Hugo Bourbon de Parme. Hij was een omstreden Spaanse troonpretendent en ook nog eens katholiek. Zij was de dochter van de Nederlandse koningin, en protestants. Hun huwelijk zorgde voor grote opschudding.

Amref Flying Doctors
Tot slot een uitgebreide reportage over de werkzaamheden van prins Willem-Alexander voor Amref Flying Doctors. De prins is al jaren betrokken bij dit goede doel, dat in grote delen van Afrika met kleine vliegtuigjes de broodnodige medische hulp verleent aan mensen in nood. Meerdere malen vertrok hij naar Afrika om met eigen ogen te zien wat Amref daar allemaal doet en hij stak zelf ook de handen uit de mouwen. In Blauw Bloed unieke beelden van een reis die de prins zo'n 10 jaar geleden maakte naar Kenia.


---
Noot voor redactie,