Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

31 maart 2009


---

Lezingen en workshops in de Stedelijke Museum Zutphen Laat je verleiden in het museum !

De komende tijd is er veel te doen in de Stedelijke Musea Zutphen! In het Stedelijk Museum Zutphen loopt momenteel de tentoonstelling Wim van der Meij: Etser. De tentoonstelling presenteert een overzicht van het omvangrijke en gevarieerde oeuvre van deze kunstenaar. In het kader van deze tentoonstelling biedt het Stedelijk Museum Zutphen een gevarieerd programma van lezingen en workshops over etskunst in het algemeen en de tentoonstelling in het bijzonder.

Museumweekend 2009
Op 4 & 5 april openen musea in heel Nederland gratis of met korting de deuren om u te verleiden binnen te komen. Het thema voor dit jaar is 'Verleiden'. De Stedelijke Musea Zutphen zijn het Museumweekend gratis te bezoeken. Het Museum Henriette Polak verleid u met een tentoonstelling 'Jaap Kaal (1893 - 1960) Een Schilder in dialoog met de traditie. Of loop binnen bij het Stedelijk Museum Zutphen en bekijk de toppen van de ijsberg 'Zutphense Schatten' en de etsen van Wim van der Meij. Op zondag 5 april vanaf 13.00 kunt u genieten van koren als De IJsselzangers en het Koninklijk Zutphens Mannenkoor in de Refter van het Stedelijk Museum Zutphen.

Workshops
Wim van der Meij heeft afgelopen weken succesvolle etsworkshops gegeven aan kinderen. Onder andere aan een groep van 8 kinderen van St. InterAct. Deze stichting wordt ondersteund door St. Welzijnswerk Zutphen en heeft onder andere het doel om deze bijzondere groep kinderen te betrekken bij kunst en cultuur in de stad.

Op dinsdag 7 en zaterdag 11 april geeft Wim van der Meij een tweetal workshops voor volwassenen. In combinatie met een rondleiding door de tentoonstelling Wim van der Meij: Etser, laat Wim belangstellenden kennis laten maken met het vak van etser. Er zijn nog enkele plaatsten vrij voor deze unieke ervaring!

Lezing dr. Peter van der Coelen
Speciaal voor deze tentoonstelling heeft het Stedelijk Museum Zutphen de samenwerking gezocht met Museum Boijmans van Beuningen uit Rotterdam. Dit heeft geleid tot een aantal unieke bruiklenen van o.a. Rembrandt en Dürer. Conservator dr. Peter van der Coelen van het Boijmans van Beuningen zal woensdag 22 april a.s. om 20.00 uur een lezing geven, waarbij hij ingaat op de prenten en tekeningen van het Rotterdamse museum en in het bijzonder de etsen. Naast de lezing geeft Van der Coelen samen met Wim van der Meij en Christiaan te Strake, conservator van het Stedelijk Museum Zutphen, een toelichting op de tentoonstelling.

Jaap Kaal
In het Museum Henriette Polak kunt u tot 14 juni 2009 een bijzondere tentoonstelling van een bijzonder schilder bewonderen. Jaap Kaal werkte gedurende vier decennia aan een intens oeuvre, waarin hij zocht naar de kern van de zichtbare werkelijkheid. De tentoonstelling toont een overzicht van 40 schildrijen en circa 10 tekeningen en grafiek.

Museumweekend 2009

4 & 5 april zijn zowel het Museum Henriette Polak als het Stedelijk Museum Zutphen gratis te bezoeken.

Gegevens expositie's

Stedelijk Museum Zutphen
Wim van der Meij: Etser
Van 13 februari tot en met 1 juni 2009

Stedelijk Museum Zutphen
Rozengracht 3
www.museazutphen.nl

Museum Henriette Polak

Jaap Kaal (1893-1960) Een schilder in dialoog met de traditie Van 28 maart tot en met 14 juni 2009

Museum Henriette Polak
Zaadmarkt 88
www.museumhenriettepolak.nl

Openingstijden beide musea

dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur

Gegevens Workshops Ex Libris etsen voor Volwassenen plus rondleiding door Wim van der Meij: Dinsdagavond 7 april van 19.30 - 22.00
en zaterdagmiddag 11 april van 13.30 - 16.00
In het Stedelijk Museum Zutphen
Kosten; 30,00 (incl. materiaal)
Max. 10 deelnemers

Opgave voor alle workshops tot uiterlijk 5 dagen voor aanvang van de workshop uitsluitend via Stedelijk Museum Zutphen:
0575- 516 878 of via de mailadres: stedelijkemusea@zutphen.nl

Gegevens lezing dr. Peter van der Coelen
Woensdag 22 april van 20.00 tot 22.00
In de Refter van het Stedelijk Museum Zutphen
Rozengracht 3
Entree: gratis

Rondleidingen mogelijk op afspraak via nummer: 0575 516 878



Ingezonden persbericht