Gemeente Spijkenisse


HSV Spikes uit Spijkenisse krijgt toptoernooi op nieuwe complex

10 maart 2009

HSV Spikes heeft dit jaar de eer het Men's Fastpich European Cup Winners Cup 2009 te organiseren. Voor Spikes is 2009 een bijzonder jaar, omdat in april het splinternieuwe honk- en softbalcomplex aan de Sportpolderweg in Spijkenisse in gebruik wordt genomen.

Het Men's Fastpich European Cup Winners Cup 2009, een jaarlijkse terugkerende evenement, zal dit jaar gespeeld worden in de week van 24 augustus tot en met 29 augustus. Met deelname van de bekerwinnaars uit België (Spartans), Tsjechië (Tempo Praag), Nederland (Centrals), Denemarken (Horsholm Hurricanes), Frankrijk (BCF Paris), Kroatië (Princ Jarun), Italië (Nettuno) en natuurlijk het organiserende Spikes, is er een line-up van deelnemers die garant staat voor een geweldige week fastpitch herensoftbal.

Europees debuut herenselectie Spikes
Tijdens het jaarlijkse congres in Lausanne van de Europese Softbal Federatie viel de keuze op Spikes uit Spijkenisse. Door de sterke lobby van Spikes en de Nederlandse Honk- en Softbalbond, de zeer mooie accommodatie waarop Spikes vanaf dit jaar gaat spelen en de goede faciliteiten, was de keuze voor Spikes unaniem. Hierdoor zal de herenselectie van Spikes zijn debuut maken op het hoogste Europese podium.

Spikes bereidt zich op dit evenement met topsoftbal voor tijdens het internationale toernooi op 4 en 5 april, dat ook op het nieuwe veld van Spikes wordt gespeeld. Andere deelnemers zijn Zaragoza (Spanje) en Danish Dynamite (Denemarken). Tevens wordt deelgenomen aan het Zeisterslot toernooi tijdens de pinksterdagen. Andere deelnemers zijn de nationale teams van o.a. Tjechie, Denemarken en Zuid Afrika.

Externe links


* Men's Fastpich European Cup Winners Cup 2009 [Let op! De website www.ecwcm2009.eu opent in een nieuw venster]