Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - spin Off - zulu nation nederland

SPIN OFF 20099
Voor het eerst voorronde in Hengelo (ov)

Hengelo ( zaterdag 4 april ( 16.00-2200 uur ( E 5,00

Breakdance is geen hype. Van songfestival tot MTV, van commercials tot Scapino Ballet, breakdance is overal te zien. Breakdance als uiting van straat- en jongerencultuur heeft vertakkingen tot diep in de muziek- en filmindustrie. Alle Spin Off's tot nu toe spetterden van de positieve energie. Verwacht wordt dat de Spin Off voorrondes in MC Clubhuis Satu Darah,Hengelo op z'n grondvesten zal doen trillen.

Spin Off organiseert al sinds 1999 breakdance battles. De Spin Off kent een aantal regionale voorrondes. De finale vindt ieder jaar plaats in Amsterdam. Voorjaar 2009 gaat de 8e editie van de Spin Off van start. Voor het eerst zal er in Hengelo een voorronde voor gehouden worden in samenwerking met Zulu Nation Nederland.

De beste b boys én b girls zullen gaan 'battelen' om de volgende titels: beste duo en beste crew. De battles en optredens worden omlijst door DJ's, VJ's en gastoptredens. Ook als je zelf niet mee 'battelt' is dit een evenement waar je zeker bij moet zijn! Daarnaast wordt er speciaal voor de Hengelose editie een Hip Hop New Style Crew battle gehouden en voor de jongste b boys is er een duo battle t/m 14 jaar. Voor meer informatie over de wedstrijden, het programma en om in het schrijven check: www.spin-off.nu.

De Spin Off begint om 16.00 uur met battles van b boys en b girls om de prijs voor 'beste duo' en 'beste crew'. Na afloop is er een Planet Hop afterparty met onder andere optredens van Die Schallplattenpolizei.

De finale vindt plaats op 6 juni 2009 in Paradiso Amsterdam. Winnaars van de breakdance duo en crewbattles winnen een reis naar Freestylesession USA, www.freestylesession.com.

Check voor de meest actuele informatie over de workshops en het inschrijven voor de battles en workshops: www.spin-off.nu en www.spin-off.hyves.nl. Meer informatie over Planet Hop vindt u op www.zulunation.nl.

Stichting Spin Off werkt samen met Paradiso, Melkweg, 5th Element en Zulu Nation Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door het FPPM en de gemeente Amsterdam. Agenda informatie

Spin Off
Voorronde Hengelo (ov)
MC Clubhuis Satu Darah
Havenstraat 23, Hengelo
16.00-22.00 uur
Toegang: 5 euro
Met o.a. MC T-Bone, DJ's Cutnice, Mr Tee & Lowpro, graffiti wall en projecties van old school pictures.
Wedstrijd categorieën:
Breakdance Duo
Breakdance Crew
Extra:
Breakdance Duo t/m 14 jaar
New Style Hip Hop Crew Battle t/m 12 jaar / 12-16 jaar / 16 jaar en ouder.

Planet Hop,
MC Clubhuis Satu Darah
Havenstraat 23, Hengelo
Vanaf 22.00uur
Toegang: 5 euro (gratis voor bezoekers en deelnemers Spin Off) Met o.a. Die Schallplattenpolizei

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht