Ingezonden persbericht


Persbericht maart 2009

De kunst van het verleiden staat centraal tijdens het landelijke Museumweekend, 4 en 5 april. Een van de musea waar u tegen gereduceerd tarief naar toe kunt is De Kruidhof in Buitenpost.

In het vroege voorjaar kunt u hier vooral genieten van de lentebloemen: in de Bostuin staan de stinzenplanten te bloeien en vormt daslook een geurig wit tapijt. In de Muziektuin en de Vlindertuin bloeit de Helleborus of Kerstroos in alle mogelijke schakeringen van wit tot een bijna zwart rood. Narcissen vormen een gele zee achter de Keukenkruidentuin en overal bloeien heesters en bomen. Door de echte winter van dit jaar is alles later dan vorig jaar, maar u kunt tot eind april profiteren van de lagere toegangsprijs.

Verleiding
Zo onschuldig als de meeste planten eruit zien, zijn ze lang niet allemaal. Neem nu de appel van Sneeuwwitje: zo verleidelijk met zijn rode wangetjes. Sneeuwwitje hapt erin en valt in een diepe slaap, waaruit ze pas ontwaakt na honderd jaar en natuurlijk niet nadat ze is wakker gekust door een knappe prins. Sneeuwwitje weet niet dat in de appel een middeltje is verstopt dat haar zo lang en zo diep laat slapen! Natuurlijk is dit een sprookje en in appels zitten niet zulke rare dingen. Maar in allerlei verleidelijk ogende bloemen en besjes kunnen wel vreemde en soms behoorlijk gevaarlijke stoffen verborgen zitten. Van zwaar vergif tot licht verdovend medicijn; het kan allemaal gevonden worden in de plantenwereld. De Kruidhof besteedt er een jaar lang speciale aandacht aan. Laat u dus betoveren door alle mooie planten in de zeventien thematuinen van De Kruidhof, zonder u te laten verleiden er de vruchten van te plukken! Laat u informeren over het hoe en waarom van de geneeskracht van de natuur en neem een kijkje in de Giga-Giftuin, waar enkele van de meest vergiftige planten bij elkaar staan. Het is maar dat u het weet!

Openingstijden: zaterdag 4 april van 10 tot 17 uur en zondag 5 april van 12 tot 17 uur. De Kruidhof, Schoolstraat 29 B, 9285 NE Buitenpost, tel. (0511) 541 253; website: dekruidhof.nl; e-mail info@dekruidhof.nl.


---- --