Ingezonden persbericht


Vieringen in de Goede Week en met Pasen, kerk van heilige Lambertus Meerveldhoven

We naderen de Goede Week en Pasen, waarin Christenen het lijden, de dood en de verrijzenis van Jezus vieren. In onze Rooms-katholieke kerk van de heilige Lambertus in Meerveldhoven, ook wel bekend als het bedevaartoord van Onze Lieve Vrouw ter Eik, zijn de volgende vieringen:

Zaterdag 4 april, 19.00 uur. Gezinsviering van Palmzondag: kinderen trekken de kerk mee in met palmpaasstokken. We doen dit als herinnering aan hoe Jezus Jeruzalem op een ezeltje binnen trekt, toegejuicht als een koning. Daarna volgt het lijdensverhaal met medewerking van kinderen.

Zondag 5 april, 9.00 en 11.00 uur. Heilige Missen van Palmzondag, met om 9.00 uur samenzang en om 11.00 uur medewerking van het Gregoriaans koor.

Witte Donderdag, 9 april, 19.00 uur. Heilige Mis met medewerking van het Broekwegkoor. Het Laatste Avondmaal van Jezus wordt herdacht. De Mis eindigt met het overbrengen van het heilig Sacrament naar het rusttabernakel in de doopkapel, waarna het altaar wordt ontbloot en een deel van de afscheidsrede van Jezus wordt gelezen.

Goede Vrijdag, 10 april.

Om 15.00 uur wordt de kruisweg gebeden. Kinderen bidden de korte meditaties bij de 14 staties van de kruisweg, van de veroordeling van Jezus tot de dood door Pilatus tot en met zijn graflegging. Tussendoor wordt met orgelbegeleiding in het Nederlands het "Stabat Mater" gezongen. Dit lied is een meditatie op de moeder van Jezus, Maria, die onder het kruis van Jezus staat. Na de kruisweg kunnen bloemen bij het lijdenskruis worden gelegd.

Om 19.00 uur wordt het lijden en de dood van Jezus herdacht in een viering met het Lambriakoor, dat delen van het lijdensverhaal zingt. Na het lijdensverhaal volgt de grote voorbede voor Kerk en wereld. Na de verering van het kruis, waarbij bloemetjes kunnen worden gelegd, wordt de communie uitgereikt.

Stille zaterdag, 11 april, eindigt met de Paaswake om 20.00 uur met medewerking van het Dameskoor. Aan het nieuwe vuur bij de ingang van de kerk wordt de Paaskaars aangestoken, en het licht verspreid zich in de duistere kerk. De jubelzang klinkt, en de grote verhalen van God met de mensen worden gelezen. Het water wordt gewijd en de klokken luiden weer: Pasen; overwinning van Jezus en het Leven op de dood.

Paaszondag, 12 april, 11.00 uur. Plechtige heilige Mis met medewerking van het Lambriakoor.

Tweede Paasdag, 13 april, 9.00 en 11.00 uur. Heilige Missen met samenzang.

Wij verzoeken u vriendelijk dit bericht op te nemen in uw medium, dan wel in ieder geval de tijdstippen van de diverse Missen en vieringen te publiceren. Vorig jaar namen zo´n 1600 mensen deel aan deze plechtigheden. Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groeten,

Pastoor Donders,

tel. 040-2532231.