Landstede

Krijg het 'computervirus' tijdens beurs in Harderwijk

Landstede Harderwijk organiseert op zaterdag 4 april samen met computervereniging HCC een Leer- & Doedag. De dag is onder andere bedoeld voor gezinnen, senioren en beginnende computergebruikers. Landstede verzorgt deze beurs twee maal per jaar. De bezoekers zijn afkomstig uit heel Nederland.

Tijdens de dag zijn er workshops, voorlichtingen en demonstraties, grotendeels verzorgd door studenten die bij Landstede een ICT-opleiding volgen. Op het Foto en Video-plein kunnen bezoekers onder meer leren hoe ze foto- en videobeelden kunnen maken en bewerken.
De mogelijkheden van internet en e-mail zijn te leren op het Software en Internetplein. het Aanschaf en Onderhoudplein' is voor diegenen die iets willen leren over hardware, assemblage en het voorkomen van virussen.

Bij de servicedesk Comp!CT, gerund door de Landstede-studenten, kunnen bezoekers terecht met hun computervragen of hun computer of randapparatuur laten repareren of opschonen.
Ook is er een Retrobeurs waar zowel oude as nieuwe computerspellen worden verkocht en kunnen worden gespeeld. Verder is er een tentoonstelling van computersystemen door de tijd heen en een Kidz Game Event waar kinderen, onder begeleiding, naar hartelust kunnen samenspelen met games specifiek geselecteerd voor de leeftijd van 8 tot 14 jaar.

De dag vindt voor het vijfde jaar plaats. Aanvankelijk bedoeld voor de Interessegroep Beginners van HCC. Maar de belangstelling blijkt zo groot, dat vanaf nu ook de niet-leden van HCC! welkom zijn.

Het evenement vindt plaats op 4 april van 10.00 tot 16.00 uur in het Landstede-gebouw aan het Westeinde in Harderwijk. De toegang is voor HCC-leden gratis, niet-leden betalen 1,- entree. Toegang onder de 16 jaar enkel onder begeleiding.