Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leiden, 27 maart 2009

Volkenkunde verleidt met muziek en avontuur
Museumweekend: 4 & 5 april 2009
Museum Volkenkunde
Leiden

'Verleiden' is dit jaar het thema van het 28e Nationale Museumweekend en in Museum Volkenkunde is dit jaar de verleiding groot! Op zaterdag 4 april wordt de bezoeker verleid met muziek uit alle windstreken met DJ Miss World die de hele wereld rond draait. Laat je op zondag 5 april verleiden door het avontuur in de Himalaya. Die dag is de feestelijke opening van de tentoonstelling Karavaan door de Karakoram, de laatste ontdekkingsreizergers in de Himalaya (1929-1930) die in nauwe samenwerking met de Vereniging Nederland-Nepal tot stand is gekomen.

De muziek van DJ Miss World staat voor een grenzeloos swingende cross-over sound, veelal met een elektronische beat. De meest funky, dansbare Afro, Balkan, Bollywood, Arabic, Latin en Ska knallen uit haar draaitafel. Lekker swingen dus en daarna even bijkomen in de loungehoek met een hapje en een drankje om daarna op zoek te gaan naar de herkomst van al die muziekstijlen in de tentoonstelling 'Music in Motion'. Zondag staat de hele dag in het teken van de nieuwe galerijtentoonstelling Karavaan door de Karakoram, de laatste ontdekkingsreizigers in de Himalaya (1929-1930). Aansluitend bij deze galerijtentoonstelling is er die dag een feestelijk activiteitenprogramma, georganiseerd door de Vereniging Nederland-Nepal. Muziek en dans uit Centraal-Azië, workshops Tibetaanse yoga en Himalayavlaggetjes bedrukken, lezingen met spannende titels als 'In het spoor van de snowleopard' en 'hoe overleef ik een expeditie'. Kortom: tijdens het Museumweekend zijn de verleidingen in Volkenkunde niet te weerstaan!

Karavaan door de Karakoram -de laatste ontdekkingsreizigers in de Himalaya (1929-1930) galerijtentoonstelling in Museum Volkenkunde
5 april 2009 tm 10 januari 2010

Persbericht Museum Volkenkunde
Volkenkunde verleidt met muziek en avontuur

Steenstraat 1| postbus 212 | 2300 AE | Leiden | t 071 5168 800 | www.volkenkunde.nl | info@volkenkunde.nl

Openingstijden museum: dinsdag tm zondag van 10.00-17.00 uur. Entree: Tijdens het museumweekend gratis toegang



Ingezonden persbericht